PREHRANA

Slanutak koji će obožavati i najzahtjevniji gurmani

Možete ga poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo
Slanutak
Ne znamo jeste li znali, ali slanutak je mahunarka i oblikom je vrlo sličan zrnu graška (sušenom) ili pak sjemenu soje. Vrlo često se koristi u pripremi variva ili kao dodatak ostalim namirnicama koje koristimo za pripremanje ukusnih jela. 

I dok je slanutak još uvijek zapostavljen u jelima domaće kuhinje osobito je prisutan u afričkoj, turskoj, talijanskoj, indijskoj i kuhinji Bliskog Istoka. Osnovna priprema slanutka je kuhanje, ali on se može pripremati na razne načine i poslužiti kao predjelo, juha, glavno jelo, prilog ili čak kao dodatak desertima. Slanutak koji ćete pripremiti po receptu u nastavku, možete poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo. 
 
Sastojci:

konzerva slanutka 
curry
kurkuma
1 žličica papra
1 žličica soli
sušeni korijander
1/3 šalice kokosovog mlijeka 
jedan režanj češnjaka 
umak od rajčice (pola šalice)
 
Priprema:

Stavite maslinovo ili kokosovo ulje u tavu, a zatim na laganu vatru. Kada se zagrije dodajte curry, kurkumu, papar i nasjeckani češnjak. Dodajte slanutak i sve zajedno pirjajte otprilike dvije minute. Dodajte pola šalice vode (neka vam otprilike pola slanutka bude prekriveno vodom) i pustite da kuha na laganoj vatri otprilike pet minuta. Dodajte sol, kokosovo mlijeko, rajčicu i korijander i kuhajte dok se ne zgusne do teksture koja vam odgovara.  
Foto: Unsplash
Objavljeno: 20.01.2018. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p