PREHRANA

Popularni sok od celera koji topi kilograme

Napitak koji je zaludio cijeli svijet

Kada govorimo o gubitku kilograma, fizička aktivnost i zdrava prehrana glavni su čimbenici koji će vam pomoći da dovedete svoj duh i tijelo u stadij s kojim ćete biti zadovoljni i sretni. Gubitak kilograma ne nosi samo vizualni aspekt, već i onaj unutarnji koji je pokretač svakog organizma. Osim aktivnosti i prehrane, zdravi napitci također su ključni sastojak svake dijete jer ubrzavaju metabolizam te pospješuju gubitak neželjenih kilograma na zdrav i dugotrajan način.

Sigurni smo kako ste nebrojeno puta naišli na napitke koji omogućavaju magičan gubitak kilograma i otapanje masti, no sok od celera to zaista i čini. Naravno da bez preinaka i na ostalim poljima sokom nećete postići željeni rezultat, no jednom kada uspostavite balans, sok od celera bit će vam idealni saveznik u borbi protiv neželjenih brojeva na vagi. Za početak, celer je vrlo ljekovita biljka koja se prvenstveno koristi za kuhanje,bogat je vitaminom A, ali i vitaminima K,E,C i B te iznimno učinkovit čistač organizma koji ima snažno diuretsko djelovanje, a odličan je i za rješavanje bakterijskih infekcija. Što se tiče mršavljenja sok od celera potiče probavu te vlakna i voda, neki od glavnih sastojaka, potiču organizam na lučenje tekućine. A na koji način odabrati pravi celer? Idealna situacija je kada biste mogli nabaviti celer iz domaćeg uzgoja te odabrati onaj s dužom stabljikom, a potom krenuti u pripremu soka. Moramo priznati kako celer sam po sebi i nije najukusnija namirnica, no to možete promijeniti s nekoliko dodatnih, također zdravih, začina.

@sarahs_day

Prvi korak prilikom izrade soka je taj da ogulite lišće te korijen nasjeckate na nekoliko komada koje potom stavite u blender i ako je potrebno dodajte vode. Kako biste popravili okus u napitak možete umiješati i mrkvu ili krastavac. Pomoću tih sastojaka soku će se popraviti okus, a vi ćete dobiti svojevrstan smoothie. U slučaju da vam je i ova mješavina bezukusna, na sve možete dodati i žličicu kokosa koja će uvelike popraviti okus. Mješavina kokos, celera i mrkve izrazito je zdrava i hranjiva te se radi o odličnoj opciji ako vam sami celer zaista ne odgovara, no ipak, ako ikako možete pokušajte organizam prilagoditi na čisti sok od celera jer ćete se iznenaditi s vrlo brzim i pozitivnim povratnim rezultatima. Sok od celera možete konzumirati svakodnevno koliko god puta želite, a ono što predlažemo je da ga uvrstite kao sastavni dio svoje jutarnje rutine te također sa sobom ponesete bočicu koja će vam u danu biti vrlo dobro zdravo i prozračno osvježenje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.02.2019. u 16:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p