PREHRANA

Što jede fitness model?

Kako biti fit poput modela

Fitness model, Emily Skye svoju liniju postiže redovnim vježbanjem i pravilnom prehranom. Otkrila je svoju zdravu rutinu kojom njeguje svoje tijelo iznutra i izvana. 

Emily je snažno protiv dijeta jer smatra da je dijeta nepotrebna ako se hranite zdravo. Savjetuje svima da se informiraju o zdravoj prehrani i odbace nezdrave restriktivne dijete. "Naučite uživati u zdravoj hrani i njenom pripremanju", rekla je.

Ovaj fitness model iskreno priznaje da se prije nije zdravo hranila. Kaže da je često bila na jako strogim i restriktivnim dijetama i jela fast food i ostalu hranu prženu u dubokom ulju. Sve se promijenilo kada se počela osjećati loše u svom tijelu i u roku od oko 12 tjedana dizanja utega i konzumiranja puno povrća i proteina izgubila je suvišne kilograme i izgradila mišiće. Tijekom godine dana nastavila je sa zdravom prehranom i kardio vježbama kombiniranim s utezima. 

 
Priznala je da nakon što je krenula s dijetom, ne samo da je izgubila masno tkivo i izgradila mišiće, nego se počela osjećati pozitivno i sretno te je imala više energije. Njezina prehrana je sada takva da ne jede šećer, osim prirodnog šećera u voću i povrću. Izbjegava jesti ugljikohidrate te jede puno proteina, svježeg povrća i salata. Izbjegava gluten i pšenicu i ne konzumira laktozu osim u prirodnom jogurtu i svježem siru. Izbjegava procesiranu hranu, umjetna bojila, arome i konzervanse. Pije puno vode i ne pije alkohol, osim u posebnim prilikama.
  
 
Priznala je da voli okus kave te dnevno popije šalicu do dvije. Savjetuje da se ne odričete stvari koje volite jer ćete tako lako odustati od zdrave prehrane. Umjesto toga, tu i tamo si priuštite nešto što volite. Ako stvarno nešto želite, uživajte u tome bez žaljenja. Emily voli zdrave poslastice pa često jede chia puding s bobičastim voćem ili jogurt od kokosa. 

 
Kaže ako sve više jedete zdravo, vaš će se organizam naviknuti i smanjit će vam se želja za nezdravom hranom. Emily je uspjela od nezdravog načina života i viška masnog tkiva doći do fitness modela i zaista joj skidamo kapu, jer uz dobru volju, sve se može.
 
T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.02.2016. u 14:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p