PREHRANA

Super desert za nedjeljno poslijepodne

Za ovu slasticu trebate samo tri sastojka
Ice cream
Nedjeljom je sve nekako opuštenije i mirnije. Imamo više vremena za pripremanje obroka, a i posebno volimo nedjeljom dobro pojesti, popiti, a onda se i odmoriti. No, nakon odmora rado bismo posegnuli za nečim slatkim. 
 
Nedjeljno prijepodne posvetili ste pripremanju nekoliko sljedova ručka i potpuno zaboravili na desert. Ukućani će, kada se odmore sigurno pitati „Ima li nešto slatko?“, a možda vam se baš i gosti najave, jer obično to bude tako, baš tu nedjelju kada nema kolača, dođu gosti. Ne brinite, u sladoledu je spas. Za ovu slasticu koju će svi obožavati, trebate samo tri sastojka.
 
Potrebni sastojci:

2 šalice borovnica (ili nekog drugog bobičastog voća)
2 žlice meda
2 šalice grčkog jogurta (može poslužiti i obični)
 
Priprema:

Ubacite voće u blender i napravite kremastu smjesu. Prebacite ju u posudu i dodajte med i jogurt. Lagano drvenom žlicom promiješajte. Ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još meda, po želji. Smjesu ulijte u kalupe za sladoled i u njih „upiknite“ štapiće. Stavite u hladnjak na 2-4 sata, ovisno o temperaturi ledenice. Kada se sladoled zamrznuo, izvadite ga van i s naopake strane pustite toplu vodu kako biste sladoled jednostavnije izvadili iz kalupa. Ice, ice baby! 

Ma.D.
Foto: Instagram

Objavljeno: 30.07.2017. u 11:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p