PREHRANA

Trikovi uz koje ćete svaki dan gubiti stotine kalorija više

Sagorijevanje kalorija bez puno muke
kalorije
N
ije važno idete li redovno u teretanu ili baš i ne volite fizičku aktivnost, svako teži tome da troši kalorije, a da uloži minimalan trud. Postoje jednostavni trikovu uz koje možete sagorijevati dodatne kalorije bez puno muke.

Sve što trebate napraviti je, uključiti u svoju rutinu neke od nabrojanih stvari i vrlo brzo ćete primijetiti razliku, naravno, nemojte te izgubljene kalorije nadoknaditi dodatnom količinom čokolade. Najbolje je što su neki od ovih trikova zaista zabavni pa vam neće biti teško uvesti ih u svoju rutinu i pretvoriti svoje tijelo u stroj za trošenje kalorija.

kalorije

Kuhajte

Iako vam ovo može zvučati čudno, postupak kuhanja troši velik broj kalorija. Ako provedete 35 minuta na nogama kuhajući, režući, sjeckajući i na kraju čisteći, možete potrošiti više od 100 kalorija. Možda kuhate svaki dan pa vam ovaj trik neće biti od pomoći u sagorijevanju dodatnih kalorija, ali sada ste barem svjesni da vam i ta kućanska aktivnost pomaže u održavanju linije.  

Shopping

Ovo će vam se jako svidjeti! Oko 38 minuta hodanja u shoppingu može vam potrošiti čak 100 kalorija. Hodanje, guranje kolica, pakiranje stvari pa čak i isprobavanje odjeće sagorijeva kalorije. Možda vam ovaj trik neće biti pametan za vaš novčanik, ali definitivno će vam pomoći za gubitak kilograma. Zamislite samo koliko kalorija biste izgubili da ste u shoppingu pet sati?

kalorije

Kupka

Pokraj shoppinga, imamo još jednu ugodnu stvar koju možete raditi ako želite izgubiti kalorije, a to je kupanje. Nema boljeg osjećaja od tople, ugodne kupke nakon napornog radnog tjedna. Kupke baš poput sauna troše kalorije, a dokazano je da sat vremena kupanja u vodi od 40 stupnjeva može sagorjeti čak 130 kalorija. Stoga, uživajte u toploj kupci barem jednom tjedno.

Čitanje

Jedan sat čitanja može potrošiti čak 100 kalorija. Zaista fascinantno s obzirom na to da ležimo ili sjedimo i fizički se uopće ne pomičemo. Dakle, čitajući ovaj članak upravo gubite kalorije! 

kalorije

Hladnoća

Ako ste veliki mrzitelj hladnoće, ovaj trik možda nije za vas, ali svejedno ga pročitajte jer ćete već čitajući izgubiti kalorije. Znanstvenici su dokazali povezanost između grijanja i gubitka kilograma. Kada nam je hladno, naš organizam radi kako bi nas zagrijao i time troši kalorije. Osim kalorija dok nam je hladno troši se i smeđe masno tkivo koje je najnezdravije za potencijalne kardiovaskularne tegobe. Namjestite termostat na 22 stupnja te se obucite lagano i trošit ćete više kalorija. Osim grijanja, možete se ohladiti i hladnom vodom pa pijenje litre vode dnevno može sagorjeti dodatnih 100 kalorija. 

T.K.
Foto: Pexels, Unsplash i Pinterest
Objavljeno: 07.04.2017. u 15:39

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p