PREHRANA

Da, zelena voda je dobra za vas

Moćna molekula iz biljke
klorofilna voda
K
lorofilna voda hit je u fitness svijetu, a piju je čak i poznati koji se kunu kako je upravo ona zaslužna za njihov blistav izgled. Odlična je za detoksikaciju i instant mršavljenje pa smo istražili kako se radi i koji su joj stvarne prednosti za zdravlje.

Već u osnovnoj školi naučili smo da je klorofil molekula koja biljkama daje njihovu zelenu boju te ona apsorbira svjetlost od sunca i koristi tu energiju za hranu, ukratko klorofil je zaslužan za fotosintezu. Ova molekula prirodno se pojavljuje u tamno zelenom povrću za koje znamo da ima brojne vitamine i minerale te podiže imunitet. Lara Stone, Lily Aldridge i Jennifer Lawrence redovito piju klorofilnu vodu i kažu kako im upravo ona daje onaj sjaj koje imaju na crvenom tepihu te im izbacuje višak vode iz organizma pa izgledaju iznimno vitko i fit.

klorofilna voda
klorofilna voda
Klorofilne vode zaintrigirale su nas jer izgledaju kao neki čarobni napitak iz crtića, a neki ih na Instagramu zovu i Hulkova voda zbog izrazito zelene boje. Tekući klorofil, koji je glavni sastojak ovog napitka, odličan je za uklanjanje teških metala iz organizma, neutralizaciju toksina i podizanje razine energije. Vjeruje se da ima alkalni učinak pa pomaže tijelu bolje apsorbirati vodu, a neki laboratorijski testovi pokazali su da može spriječiti nastanak stanica raka, ali nalazi nisu potvrđeni. Klorofil je odličan antioksidans i zato je toliko popularan među onima koji vježbaju jer se tijekom tjelovježbe oslobađaju slobodni radikali koje klorofil upija pa ga je odlično piti prije treninga.

klorofilna voda
Ova moćna molekula pomaže za bolju probavu te u ravnotežu dovodi pH organizma i smiruje upale i cijeli živčani sustav. Time omogućuje da se riješite stresa i napunite energijom pa ovu zelenu vodu upravo zato obožavaju oni koji prakticiraju jogu. Ako želite isprobati dobrobiti ovog napitka, u trgovinama zdrave hrane kupite tekući klorofil i nakapajte ga u količini koja piše na pakiranju u vodu. Iako izgleda neukusno, u vodi se neće osjetiti njegov okus. Urin bi vam od ove zelene vode mogao poprimiti tu boju pa nemojte paničariti i odustati od ove zdrave navike. 

T.K.
Foto: Instagram i Pinterest
Objavljeno: 10.02.2017. u 14:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p