PREHRANA

Zdrava pita od jabuka

Super fina poslastica s cimetom

Tradicionalni recepti za pite s jabukama prepuni su šećera i maslaca, a mi vam donosimo zdraviju verziju od koje nećete imati grižnju savjest ni ako pojedete pet komada. 

Sastojci:
Kora:
1 i 1/3 šalice pirova brašna  
3 žlice šećera 
prstohvat čiste stevije 
1/4 žličice cimeta
1/4 žličice soli
1/4 šalice biljnog ulja ili otopljenog kokosovog ulja
2 žlice vode

Nadjev:
4 šalice oguljene jabuke, narezane na tanke ploške (400g)
prstohvat stevije ili 1 žlica javorovog sirupa ili agavinog
1/2 šalice nasjeckanih oraha
1/2 šalice grožđica

Posip:
1/2 šalice zobenih pahuljica
1/2 šalice pirova brašna
6 žlica kokosovog šećera ili smeđeg šećera 
prstohvat čiste stevije 
1/4 šalice ulja ili 1/4 šalice soka od jabuka
prstohvat soli

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite papir za pečenje u okrugli kalup za pitu.
2. U veliku zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke za koru, a zatim dodajte mokre i izmijesite tijesto. Utisnite tijesto u kalup i pecite 12 minuta na 180 stupnjeva.
3. Sastojke za nadjev izmiješajte i rasporedite po pečenoj kori.
4. U trećoj zdjeli miješajte sastojke za posip i pospite po jabukama. Pecite sve od 50 do 60 minuta ili dok jabuke ne omekane. Pustite da se ohladi 20 minuta. 
 
Dobar tek!

T.F.
Recept: Chocolate covered Katie
Foto: Instagram
Objavljeno: 30.04.2016. u 10:53

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p