
Kuhano vino definitivno je napitak koji svojim okusom i mirisom obilježi svaku zimu, ali najveći problem je što kupovne verzije sadrže jako puno šećera. I tom problemu smo doskočili s receptom za zdraviju verziju domaćeg kuhanog vina.
Sastojci:
pola žličice mljevenog klinčića
1 žličica mljevenog cimeta ili 1 veliki štapić
4 cijela klinčića
prstohvat kardamoma
1 ½ žlica javorovog sirupa ili 3-5 kapi tekuće stevije
2 debele kriške naranče s korom
pola cm đumbira, grubo sjeckanog
1 boca crnog vina
2 zvjezdasta anisa
Priprema:
1. Stavite sve osim crvenog vina i zvjezdastog anisa u lonac i dodajte čašu vode.
2. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok voda gotovo ne ispari.
3. Dodajte vino i anis, smanjite vatru i pustite da se sve zagrije kroz 5 minuta.
4. Ocijedite od krutih stvari i poslužite toplo.
Dobar tek!
T.K.
Recept: hemsleyandhemsley.com
Foto: Pinterest
Objavljeno: 03.12.2016. u 09:18