Avokado je prepun zdravih monozasićenih masnoća koje su dobre za srce. Osim toga, prepun je magnezija i kalija, a za te dvije hranjive tvari poznato je kako smanjuju krvni tlak. Uz sve to, avokado je sjajan izvor vlakana pa se tako u srednje velikom avokadu nalazi 10 grama vlakana sa 75 posto netopivih vlakana koji ubrzavaju probavu te 25 posto topivih koji su odgovorni za osjećaj sitosti. Baš zato, deserti s avokadom u glavnoj ulozi ne moraju vam biti obrok kojeg treba izbjegavati. Baš naprotiv! Vrijeme je za slasne mekane browniese! Sastojci: 2 avokada (220-250 grama usitnjenog mesa avokada) 1 šalica šećera kokosovog cvijeta 4 jaja 1/4 šalice sirovog kakao praha 1/2 šalice pirovog brašna 1 žličica ekstrakta vanilije Priprema: Pećnicu prvo zagrijte na 140 stupnjeva. Izmiksajte jaja pa im dodajte šećer i potom mikserom dobro sve povežite. Ubacite i ostale sastojke, pomiješajte i smjesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 50 minuta. Najbolje da čačkalicom ili vilicom probate je li kolač skroz gotov. Ako izađu čiste, vrijeme je da kolač izvadite iz pećnice i nakon hlađenja poslužite. Recept: Tvornica Zdrave Hrane Foto: mypcoskitchen.com