
Cheesecake je kolač koji ne možete ne voljeti i sigurni smo da se nikada ne zaustavljate na jednom komadu! Ako prije odlaska na ljetovanje osjećate grižnju savjest zbog nebrojenih cheesecakeova u kojima ste uživali, donosimo vam zdravu verziju koju ne morate peći. Iako ovaj cheesecake ne sadrži sir, ponosno nosi taj naziv zbog svog savršenog okusa, a ako dodate još i borovnice, užitak je zajamčen.
Sastojci:
2 šalice neslanih indijskih oraščića, natopljenih u vodi preko noći
sok jednog limuna
½ šalice kokosovog mlijeka
2 žlice meda ili agavinog sirupa
1 šalica borovnica
1 šalica datulja, natopljenih u vodi preko noći
½ šalice sirovih badema
Priprema:
1. Prvo napravite podlogu tako što ćete izmiksati u blenderu ocijeđene datulje i bademe i rasporediti ih u kalup u kojeg ste prethodno stavili papir za pečenje.
2. Ocijedite indijske oraščiće i miksajte ih u blenderu zajedno sa sokom od limuna, kokosovim mlijekom i sirovim medom. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Kremu rasporedite po podlozi.
3. Od borovnica i meda izmiksajte u blenderu pire i rasporedite ga po kremi. Stavite sve u zamrzivač na najmanje 3 sata. Izvadite 15 minuta prije serviranja i uživajte u cheesecakeu koji se topi u ustima.
Dobar tek!
Recept i foto: theawesomegreen.com
Objavljeno: 18.06.2016. u 09:27