PREHRANA

Zdravija verzija krafni

Bez pečenja u dubokom ulju

zdrave krafne
K
rafne - ukusna poslastica u čijem okusu rijetko tko ne voli uživati. Ipak, usprkos svoj našoj ljubavi prema ovom sočnom desertu, kada pojedemo treću za redom osjetimo grižnju savjest jer znamo da nisu baš najzdravija opcija. Upravo zato smo pronašli recept za zdraviju verziju krafni koje se ne pripremaju u dubokom ulju nego u pećnici.

Sastojci:

1 i 1/2 šalica pirovog brašna
2 žličice praška za pecivo
himalajska sol
1/2 šalice agavinog sirupa
3/4 šalice sojinog mlijeka
1 žličica jabučnog octa
1/4 šalice soka od jabuke
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 šalice kokosova ulja

zdrave krafne
zdrave krafne
Priprema:

Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva. Spojite sve suhe sastojke, a mokre sastojke stavite u lonac i na laganoj vatri ih miješajte dok se svi ne otope i lijepo ne spoje. Vlažne sastojke dodajte u suhe i dobro izmiješajte u laganu smjesu. Nabavite kalupe za američke krafne s rupom u sredini i smjesu ulijte u kalupe. Krafne pecite 12 minuta, pustite da se ohlade pa ih prelijte čokoladom ili samo napunite pekmezom.

zdrave krafne
zdrave krafne
Dobar tek!

Recept: Tvornica Zdrave Hrane
Foto: fitmittenkitchen.com

Objavljeno: 18.02.2017. u 10:33

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p