PREHRANA

Zdravo i ukusno: palačinkice od bundeve

Savršeni slatki međuobrok
pumpkin
 
Sezona je bundeva zdravih za čitav organizam jer obiluju nizom vitamina (karotina ili provitamina A, vitamina C, E i K i vitamina B grupe - B1, B2, B6, zatim niacina, folne kiseline itd.), kao i mineralnim sastojcima (kalij, fosfor, kalcij, željezo).
 
Pektini, celuloza i druga biljna vlakna koje bundeva sadrži odlična su za probavu, te je stoga ova namirnica vrijedan dodatak našoj jesenskoj kuhinji, no jeste li znali da bundevu ne morate koristiti samo za juhe i slične slane specijalitete već ona može biti dragocjeni dodatak i slatkim jelima? Danas vam predlažemo jedan takav slatki specijalitet koji ima brojne dobrobiti za organizam i predstavlja dobro balansiranu nutritivnu okosnicu vašeg dnevnog jelovnika. Upoznajte slasne palačinkice od bundeve!
  
pumpkin 
Za izradu prefinih udravih palačinki treba vam:
180 g zobi
6 bjelanjaka
2 jaja
200 g svježeg sira
300 grama pirea od kuhane bundeve
2 žlice stedvije u granulama
1 žličica mješavine cimeta, đumbira i muškatnog oraščića
Opcionalno: med i sjeckani orašasti plodovi

Način pripreme je jednostavan: sve sastojke uzblendajte u glatku smjesu mikserom, te dalje pecite na tavici s malo ulja, kao i klasične palačinke. Predložena količina sastojaka dovoljna je za 35 malih palačinkica, odnosno 7 serviranja.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 15.11.2015. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p