VJEŽBANJE

10 aktivnosti koje troše 500 kalorija u 60 minuta

Najintenzivnije aktivnosti
aktivnosti kalorije
K
ada moramo birati kojom se tjelesnom aktivnošću baviti, jedan od najvažnijih faktora je što ona radi našem tijelu jer sigurno ne želimo posvećivati vrijeme nečemu što ima slab ili nikakav učinak. Jedan od najboljih kriterija za procjenu treninga je koliko kalorija njime izgubimo pa vam donosimo popis od 10 aktivnosti koje troše velik broj kalorija.

Poznata Mayo Clinic nedavno je napravila odličnu listu aktivnosti koje troše najviše kalorija, odnosno 500 i više u samo sat vremena. Naravno to ovisi o tome koji ste spol, koliko godina i kilograma imate i o brojnim drugim parametrima, a potrošene kalorije na ovoj listi aktivnosti odnose se na mušku osobu od 90 kilograma pa to svakako uzmite u obzir.

Aktivnosti koje troše 500 kalorija u sat vremena: 

1. Lagano plivanje - 528 kalorija

Plivanje je jedan od najlakših i najboljih načina da izgubite suvišne kilograme. Kardio vježbe poput plivanja dokazano sagorijevaju masno tkivo, a i sporim plivanjem sagorjet ćete puno kalorija. 

aktivnosti kalorije
2. Planinarenje - 546 kalorija 

Način na koji radi donji dio tijela tijekom planinarenja, nije moguće postići u teretani. Naizmjenični koraci i dodatna težina na leđima dovode do brzog trošenja kalorija i oblikovanja donjeg dijela tijela.

3. Veslanje na spravi - 546 kalorija

Trening na veslačkoj spravi pokazao se idealnim i najpotpunijim za cijelo tijelo zbog toga što se unutar jednog zaveslaja aktivira preko 90 posto svih mišića i to s vrlo malim opterećenjem na zglobove.

4. Aerobik visokog intenziteta - 664 kalorija

Plesni aerobik treninzi odlični su jer niti ne primijetite da trošite kalorije, a izgubite zaista velik broj i cijelo tijelo vam se razgiba.

aktivnosti kalorije
5. Trčanje 8 km/h - 755 kalorija

Sporo trčanje ne troši kalorije kao brzo, ali ipak je odlična tjelovježba jer će vaši mišići raditi - u svakom slučaju znatno više nego kod obične šetnje.

6. Trčanje na traci - 819 kalorija

Trčanje na traci se po nekim stvarima razlikuje od trčanja vani, a najveća razlika je da na traci trčimo u mjestu pa nema otpora zraka, ali usprkos tome ovo je odlična aktivnost za topljenje kalorija ako su vani nepovoljni vremenski uvjeti.

7. Žustro plivanje - 892 kalorija

Plivanje je kompletna tjelovježba za cijelo tijelo jer aktivira skoro sve mišiće u tijelu, a ako plivate brzo trošit ćete zaista velik broj kalorija.

aktivnosti kalorije
8. Nogomet - 937 kalorija 

Nogomet je odlična aktivnost za trošenje kalorija jer zahtjeva puno eksplozivnih pokreta, što je dobro za topljenje masti i izgradnju mišića.

9. Preskakanje užeta - 1074 kalorija

Preskakanje užeta jedna je od najučinkovitijih kardiovaskularnih vježbi, a može se izvoditi bilo gdje. Važno je imati uže koje nije prekratko ili predugačko i kvalitetne tenisice.

10. Trčanje 12 km/h - 1074 kalorija

Trčanje je najučinkovitiji način mršavljenja, a dugotrajno trčanje tijelo stavlja u zonu sagorijevanja masnoća. Bržim trčanjem troši se više kalorija, odnosno pri brzom trčanju troši se 33 posto kalorija po minuti više nego pri sporijem trčanju. To može biti od velike pomoći kada trebate smršavjeti!

T.K.
Foto: Pexels i Unsplash
Objavljeno: 17.05.2017. u 15:27

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p