VJEŽBANJE

4 savjeta kako da trening lakše odradite ujutro

Jutro je najbolje iskoristiti za fizičku aktivnost
Ponekad nam treba mnogo upornosti i šačica kreativnosti da bismo bili ustrajni oko nauma koji se veže za naš fizički aktivan život. A odluka i odabir zdravih navika i rutina, uvijek je najbolja odluka. Jutro je najbolje iskoristiti za fizičku aktivnost jer koliko god vam se čini da bi vam to moglo teško pasti i da ste ujutro lijeni, stručnjaci tvrde da tada imamo najviše energije.

U našim su očima noći za vrijeme vikenda predviđene za odmore, gledanje najdražih Netflixovih serija, ali i vrijeme kada zaslužujemo priuštiti si hedonizam veličine svemira. Što to znači za naš fizički aktivan život? To znači da nam ne preostaje ništa drugo nego vježbanje prebaciti na jutarnje sate. Iako se to trenutačno čini lakše napisati nego učiniti, vjerujte da nije nemoguće. Usvojite ovih nekoliko savjeta i pretvorit ćete se u osobu koja s lakoćom vježba pa čak i ujutro. 

Budite spremni

Znamo da ponekad zna biti teško izvući se iz kreveta kada je vani još uvijek mrak i znamo da je tada još teže odjenuti svoju odjeću za vježbanje i baciti se na trening bilo da je riječ o vježbanju u vaša četiri zida, na zraku ili pak o odlasku u teretanu. Učinite sebi uslugu i pripremite si odjeću večer prije kako biste se mogli probuditi, uzeti stvari, otvoriti vrata i krenuti i to prije nego što imate vremena za razmišljanje o činjenici da ste na putu za odraditi svoj trening.

Napravite plan

U jutarnjim satima svi smo prilično dezorijentirani, a posljednja stvar koju želimo učiniti jest točno isplanirati svaki korak u teretani. Olakšajte si i planirajte svoje vježbe večer prije, ili još bolje, ako osjećate nalet ambicioznosti, u nedjelju navečer izradite plan za cijeli tjedan.


Napravite od sobe no-phone zonu

Najvažniji savjet koji vam možemo dati je da telefon ne stavljate na punjenje u blizini kreveta. Ovaj je  savjet također presudan za ranije ustajanje, budući da ćete morati fizički izaći iz kreveta kako biste isključili alarm. Jednom kada budete na nogama, uvjerite sami sebe da bi bilo žalosno vratiti s natrag.

Odaberite inspiraciju

Ako sve ostalo ne uspije pronađite nadahnuće na nečijoj stranici. Treneri koji imaju zavidne rezultate i mnogo pratitelja zasigurno zaslužuju svaku pohvalu i stvarno im se vrijedi diviti. Također, mogli biste si ispisati i neke od korisnih inspirativnih citata koji će vam biti izvrsna motivacija. 
Foto: Unsplash
Objavljeno: 12.03.2018. u 11:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p