VJEŽBANJE

5 prednosti body combat treninga

Vrijeme je za malo 'borbenosti'
body combat
Tražite li alternativni kardio sport koji će vam omogućiti da udarite, ubacite i prakticirate neke tehnike samoobrane  i to u „nekontaktnom“ okruženju, body combat je onda prava aktivnost za vas.

Body combat obuhvaća sve gore navedeno, što vam jamči da ćete se dobro oznojiti i definitivno, ubrzati rad svog srca. Ovaj je način vježbanja inspiriran borilačkim vještinama i različitim disciplinama, uključujući muay thai, tai chi, boxing, taekwondo i karate. Evo i 5 pogodnosti koje vam body combat može ponuditi.

Kondicija

Pri odabiru aktivnosti svakako biste trebali razmotriti aerobni intenzitet, kao i rizik od ozljeda. Body combat pravi je  trening izdržljivosti koji obuhvaća trčanje odnosno eksplozivne treninge koji se obično provode u vremenskim razmacima i s različitim brzinama, stoga omogućuju sudionicima povećanje kapaciteta pluća i poboljšan rad srca.
 
Gubitak kilograma

Prema istraživanjima 50 minuta vježbanja na ovaj način sagorjet će u prosjeku 740 kalorija! Ovo je sjajna vijest za svakoga tko se želi brzo riješiti neželjenih kilograma i oznojiti se tijekom kratkih i intenzivnih sesija.  
 
Refleksi

Elementi borilačkih vještina usredotočeni su na iznimnu fizičku aktivnost, izdržavanje pritiska i mentalnu snagu. S brzim i raznovrsnim kretnjama koreografiranim u nizu rutina, sudionici moraju u kratkom razdoblju mijenjati pokrete i tjelesne pozicije. Ovaj trening odličan je za prilagođavanje refleksa vašem tijelu. Dok je recimo trčanje već aktivan sport, body combat dovodi kardio intenzitet na potpuno novu razinu, stavljajući agilnost, tjelesni i mentalni refleks na test.

body combat
Toniranje mišića

Udarac, pa još jedan, pa obrana i tako dalje... Kada se ovi pokreti kombiniraju i ponavljaju u reguliranom ritmu i intenzitetu, body combat koristi vam pri oblikovanju različitih dijelova vaših mišićnih skupina. U usporedbi s trčanjem, ova kombinacija borilačkih vještina trenira vaš gornji i donji dio tijela, što se u osnovi prevodi kao potpuna vježba tijela. Kao takav, body combat može biti vaša tajna i rješenje za definiranje mišića kao i dobivanje željenog oblika tijela.
 
Oslobađanje od stresa i izgradnja samopouzdanja

Ponekad vam je potreban kanal za ublažavanje stresa ili jednostavno, način na koji ćete savladati vlastitu nesigurnost. Iako nasilje i agresija ne bi trebali biti rješenje za rješavanje naših problema, kreiranje ovog intenzivnog treninga može biti terapijsko iskustvo. To je zato što ćete na ovaj način usmjeriti svoje unutarnje negativne emocije na žestoku energetsku, ali i tjelesnu aktivnost. A s boljim tjelesnim stanjem i smanjenom negativnom energijom,  osjećat ćete se bolje u vlastitoj koži i samim time povećati samopouzdanje i samopoštovanje.

Foto: Pexels
Objavljeno: 25.03.2018. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p