VJEŽBANJE

Ana Radišić otkriva svoje fitness tajne

Kako poznata voditeljica održava fit liniju?
ana radišić
V
oditeljica Ana Radišić prije nekoliko mjeseci s nama je podijelila svoju kolumnu o trčanju i oduševila nas svojom ljubavlju prema toj aktivnosti. Zanimalo nas je kako se počela baviti trčanjem i ima li nekada trenutke slabosti kada joj se zaista ne trči.

"Od malih nogu bavim se sportom i 'zaražena' sam fizičkom aktivnosti. Zahvaljujući košarkaškim danima, koji su trajali kroz cijelu osnovnu i srednju školu sport je bio i ostao vrlo važna sastavnica mog života. Oduvijek sam voljela trčanje, no nisam ni sanjala o dugim dionicama. Međutim, saznala sam za adidas školu trčanja koja me pod sjajnim vodstvom Vedrana Lozanova dovela do prvog polumaratona, nakon toga priključila sam se klubu AK Perpetuum Mobile i danas, nakon dvije i pol godine trčanja, brojnih trka, polumaratona razmišljam O maratonu i 42 kilometara. Pitali ste me jesam li ovisna! Itekako!", priznala nam je Ana.

ana radišić

Puno pozitivne energije

Kada je pitate kakav osjećaj ima nakon svakog treninga, naprosto vas posrami, jer kaže kako je sretna baš nakon svakog treninga. Rekla je kako je u nekom svom svemiru zajedno sa svojim trkačima koji su joj postali prijatelji. Priznaje kako dijele pozitivnu energiju, osmijehe i zadovoljstvo pomicanjem vlastitih granica. 

"Putujemo, trčimo, upoznajemo gradove, mjesta, uživamo u krajolicima, izbacujemo stres, zdravi smo, imunitet nam raste i razvijamo se kao osobe. Kada trebam mir, šutim i meditiram te se mentalno resetiram osluškujući svoj korak, disanje i promatrajući horizont. Osjećaj poslije treninga je zaista sjajan!", rekla je Ana.

Priznala je kako joj je jutro najdraže za trčanje, iako jutarnje dionice trči samo vikendom. Subote su joj definitivno najdraže jer se grad budi, zajedno s trkačima. Kaže kako je divan prizor na Jarunu ili Savskom nasipu vidjeti velik broj ljudi, svih dobnih skupina koji žive sport i zdravlje te na taj način započinju svoj vikend te ulaze u dan nakon što su napravili veliku stvar za svoje tijelo i duh.

ana radišić

Trenuci slabosti za nju ne postoje

"Iskreno nisam imala trenutke slabosti pa čak niti kad mi se dogodio 'pad'. Dogodio se na prvom polumaratonu, kada sam zbog prevelike želje, nedostatka iskustva, preforsirala organizam i završila na infuziji. No, upravo ta lekcija, još veća želja, upoznavanje vlastitih granica, osluškivanje organizma i stručno vodstvo te dobri treninzi doveli su me do tog da su danas takvi padovi samo podsjetnik na prvu i osnovnu lekciju, koja je na sreću savladana", iskrena je Ana.

Na pitanje kako se motivira za trčanje ako joj se ponekad zaista ne da, Ana kaže da se uopće ne treba motivirati jer zaista voli trčati. Jako dobro osluškuje svoje tijelo i kada joj je potreban odmor, omogući mu ga. Nikada se ne forsira ni na što i upravo zbog toga kaže da uživa.

ana radišić

Veliki planovi

"Trenutno smo priveli kraju sezonu utrka i sada slijedi treniranje i pripremanje 'zimske baze' za proljeće i trke. Veliki izazov mi je 42 kilometara, odnosno maraton u Bratislavi početkom travnja. Zajedno sa svojim Perpetuumovcima nastojat ću se dobro pripremiti, otrčati i pomaknuti svoje granice o kojima sada maštam i sanjam, ali treniram", rekla je Ana.

Što se tiče opreme, kaže da joj je izuzetno važna te je od prvog dana vjerna adidasu koji je njen pratitelj kako na svakom treningu tako i na utrkama. Uvijek trčiboost tenisicama jer su joj najudobnije te liniji adidas running, a trenutno isključivo u zimskoj liniji climaheat i šuškavcima s obzirom na vrijeme i temperature.

ana radišić
Prehrana joj je također vrlo važna i na nju uvijek pazi. Kaže kako se oduvijek voli zdravo hraniti i veliku pažnju pridaje unosu zdravih namirnica jer su one njena energija. Priznaje da otkad se bavi trčanjem, pogotovo pazi što jede jer duge dionice jako iscrpljuju. Kaže kako voli jesti sve, voli umjereno i raznoliko pa se onda tako i hrani. Moramo priznati kako iz lijepe Ane zaista isijava zadovoljstvo te se vidi da istinski uživa u trčanju i zdravom načinu života te da njene izjave nisu samo prazna slova na papiru. Kada bi svi pronašli aktivnost koja nas toliko ispunjava i u kojoj toliko uživamo svijet bi definitivno bio sretnije, ali i zdravije mjesto! 

Tanja Konjevod
Foto: Jure Perišić i Instagram

Objavljeno: 20.11.2016. u 04:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p