VJEŽBANJE

Baletne fotografije koje oduzimaju dah

Prekrasni prizori na ulicama Kube

Kuba je dom nekih od najboljih svjetskih baletnih plesača. Fotograf Omar Robles omogućio nam je da zavirimo u njihov svijet.

Na Kubi se balet smatra nacionalnim blagom, profesionalni plesači navodno zarađuju više nego liječnici i uživaju u slavi poput holivudske. Kubanska vlada posebna sredstva izdvaja za financiranje baleta, a čak i subvencioniraju ulaznice za predstave kako bi što više ljudi moglo pogledati baletne performanse. Zbog ruske stege u plesnim školama, kubanski su baletani i balerine jedni od najboljih na svijetu. Zanimljivo je da na Kubi ima velik broj muških baletana koji su inače u manjini u usporedbi sa ženskim plesačicama.

Fotografa Omara Roblesa već dugo oduševljava tradicija plesa u različitim zemljama i na svom putu na Kubu zabilježio je fenomenalne fotografije baletana i balerina na ulicama Kube. Na svom Instagram profilu podijelio je najbolje uhvaćene fotografije pa pogledajte najtalentiranije kubanske plesače kako skaču, rade piruete i plešu u nadrealno pitoresknim ulicama Kube.
 
      
 
T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 28.04.2016. u 11:12

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p