VJEŽBANJE

Doznajte koja je najlošija, a koja najbolja sprava za mršavljenje

Koju kardio spravu trebate izbjegavati?

Svi znamo koliko se teško natjerati otići u teretanu i pronaći slobodno vrijeme za tjelovježbu pa nije čudno kada smo ljuti jer treninzi ne daju rezultate. 

Kada su u pitanju kardio sprave koje služe za sagorijevanje kalorija i masnoća, morate biti sigurni da koristite pravu kako bi vidjeli rezultate. Doznajte koja je sprava loša, a koja dobra za gubitak kilograma.

Sobni bicikl

Ljudima koji ne vole vježbati, bicikl je odlična sprava, ali ona za sagorijevanje kalorija i gubitak kilograma ipak nije pravi izbor. Dok vozite bicikl u sjedećem ste položaju i minimalno se pokrećete pa niti ne možete ubrzati otkucaje srca dovoljno da topite masnoće. Bicikl je odličan izbor ako imate ozljedu koljena ili gornjeg dijela tijela. Ako želite izgubiti kilograme, bicikl u teretani izbjegnite i vozite ga jedino nakon intenzivnog treninga, tada će vam on ohladiti mišiće, ali ćete se i dalje gibati i gubiti određeni broj kalorija. 

 
Traka za trčanje
S obzirom na to da trčanjem sagorijevamo velik broj kalorija, ta aktivnost odlična je za gubitak kilograma. Ako ne volite trčati vani, traka za trčanje odlična je sprava za vas. Trčanje na traci bolje je za zglobove od trčanja na tvrdim podlogama. Trčanje sagorijeva više kalorija od biciklizma, veslanja i bilo kojeg kardio treninga, zato kada ste u teretani, rezervirajte svoju poziciju na traci za trčanje.
 
 
T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 10.04.2016. u 12:55

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p