VJEŽBANJE

Foam roller je jedina stvar koja vam treba za savršeno tijelo

Svi ga koriste, a rezultati su odlični
Jedan od posljednjih trendova iz svijeta vježbanja je foam roller odnosno fitness valjak izrađen od guste pjene. Izrazito lagani i jednostavni za korištenje, valjci su idealan dodatak postojećoj rutini vježbanja, a radi njega osjećat ćete se bolje i opuštenije, a tijelo će vam biti zategnutije.

Valjak je prvenstveno namijenjen za samomasažu, no osim što istežete mišiće i opuštate ih eliminirajući grčeve, također istežete svaki mišić i tonirate tijelo. Ova sprava bit će vam od velike koristi ukoliko vas bole mišići od jučerašnje tjelovježbe odnosno imate upalu mišića budući da njome vrlo jednostavno možete otpustiti pritisak na fokalnim točkama i poboljšati cirkulaciju. Oporavak mišića time se ubrzava i omogućuje vam da nastavite normalno s vježbanjem.


Osim toga, zahvaljujući valjku mišići postaju fleksibilniji, a vaša tjelovježba postaje intenzivnija. Ako se poslužite valjkom kao nestabilnom površinom, povećat ćete intenzitet svake vježbe i poboljšati ravnotežu. Također, veliki plus foam rollera je što su učinkoviti u suzbijanju celulita budući da je celulit zapravo nakupina toksina i masnog tkiva ispod površine kože, a masirajući se valjkom, možete uspješno razbiti celulit i zategnuti kožu.

U nastavku smo izdvojili nekoliko foam rollera iz aktualne ponude te jednostavan video pomoću kojeg možete isprobati sve koristi istog.
Foto: Unsplash, Youtube, Instagram (@tp_therapy )
Objavljeno: 22.06.2018. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p