VJEŽBANJE

Hit trening: Les Mills zabavni grupni trening koji topi kalorije

Individualan trening za sve dobne skupine

Les Mills program vježbanja posljednjih nekoliko godina pravi je hit među ljubiteljima fitnessa. To je poseban oblik treninga u kojem ništa nije prepušteno slučaju, a sigurnost i efikasnost su na prvom mjestu. Kada u tu kombinaciju uđe i odlična glazba, uspjeh i zabava su zajamčeni. Sve prednosti ovog programa vježbanja doznali smo od Les Mills trenerice Mateje Knez.

 
"Kada sam prvi puta čula za Les Mills programe pomislila sam 'to je to'. Kompletna priča. Profesionalan pristup treninzima i vježbačima. Program koji se ne bavi samo razmišljanjima kako biti u trendu i u koraku s vremenom nego svaki svoj potez potkrepljuje znanstvenim istraživanjima iz kojih se kasnije rađaju nove edicije, novi treninzi i vježbe. Treningu se pristupa vodeći računa o liku instruktora kao i o različitim tipovima ljudi s kojima se susrećemo na grupnim programima. Ništa nije prepušteno slučaju, a sigurnost i efikasnost su na prvom mjestu. Još kada je sve to u kombinaciji s odličnom glazbom i visokom razinom motivacije sve se radi lakše i s osmijehom, a to je ono što je potrebno za uspjeh", objašnjava Matea.

Matea Knez 

Les Mills programi osmišljeni su tako da vam isti trening može uz brojne opcije biti manje i više izazovan. Matea napominje kako je, uz savjet trenera, na vama da odaberete opciju i intenzitet rada, a sve u svrhu toga da budete bolji nego prošli puta.
 
 
Trenerica dodaje kako se Les Mills sastoji od nekoliko specijaliziranih vrsta treninga, a neki od njih su Bodyattack, kardio atletski trening za povećanje izdržljivosti i snage te Bodypump, trening koji oblikuje, jača i definira vaše tijelo. U Les Millsu svatko može pronaći oblik treninga koji njemu odgovara pa je tako dostupan i Bodycombat koji je odličan i snažan set vježbi temeljen na borilačkim vještinama. U njemu je kombinirano najbolje iz karatea, boksa i taekwondoaBodybalance preporučuje se onima koji žele povećati fleksibilnost i smiriti um te fokusirati i opustiti cijelo tijelo. Program vuče porijeklo iz tai chija, pilatesa i yoge. Za one koji vole energične treninge, odličan je Bodystep, atletski trening sa steperom.

 
"Upravo zbog brojnih različitih opcija treninga, Les Mills programi namijenjeni su različitim tipovima ljudi, starijima, mlađima, onima s boljom i onima sa slabijom kondicijom jer je svaki trening prilagodljiv. Tako se osigurava individualnost i sigurnost, a potiče rad na sebi u okviru svojih mogućnosti. To je pristup koji stvara osjećaj zadovoljstva kod vježbača jer svi napreduju", naglasila je trenerica.
 
 
Matea je, osim što je trenerica Les Mills programa, zaljubljena u pokret, život i rad s ljudima. Nedavno je otvorila fitness i trening centar Snatch (eng. trzaj) u Rijeci, a misao vodilja joj je podignuti ljude s niže razine na višu u neprekinutom pokretu, poput onog u sportu koji se izvodi s opterećenjem.
 
Tanja Friš
Foto: Željko Jerneić, Ana Samaržija i reebok.com
Objavljeno: 09.05.2016. u 13:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p