VJEŽBANJE

Intenzivni trening za cijelo tijelo na klupi

Trening koji će vam tijelo pripremiti za ljeto

reebok trening

U petom videu u serijalu Gym is everywhere u suradnji s Reebokom donosimo odličan trening za cijelo tijelo koji se izvodi na klupi.

Trenerice Ana Matejak i Matea Knez ovoga puta pokazuju odlične vježbe koje se izvode na klupi. Sve vježbe su kompleksne i uključuju rad velikog broja mišićnih skupina te su vrlo intenzivne. Nakon malo žustrije šetnje, vožnje biciklom ili rolanja, pronađite slobodnu klupu i pratite trening iz videa

 

Upute za trening:
Dvije su verzije treninga, zahtjevnija i lakša. Najvažnije je zauzeti pravilnu poziciju tijela i pravilno disati.
 
1. čučanj / čučanj skok
2. sklek na naslonu / sklek na sjedalici
3. iskorak na klupu / bugarski čučanj
4. plank statični / dinamični
 
A verzija treninga: Kružni trening u kojem se vježbe ponavljaju jedna za drugom bez pauze. Svaku vježbu izvodimo s 10 ponavljanja u 3 do 4 kruga. Pauza između krugova 1 do 2 minute. Predlažemo vježbanje svaki drugi ili treći dan.
 
B verzija treninga: Vježbe u paru. Vježbe 1 i 2 radimo naizmjenično tako da vježbe
izvodimo 30 sekundi s pauzom od 10 sekundi. Kad odradimo 3 kruga, prelazimo na vježbe 3 i 4 koje radimo po istom principu.
 
C verzija treninga: Uključuje trčanje odnosno, sve vježbe radite ponovno u kružnom obliku rada s 10 ponavljanja, a nakon svakog kruga odradite trčanje. Svaki sprint traje 20 sekundi nakon čega hodate 10 sekundi. Predlažemo vam da skinete aplikaciju za intervalni trening i podesite intervale ili koristite Gymboss.
 
matea knez i ana matejak  Matea Knez i Ana Matejak

Ana Matejak je osobni trener i prezenterica na mnogim domaćim i inozemnim konvencijama. Izabrana je u top 3 izlagača na Međunarodnoj Sportpark Hilden konvenciji nekoliko puta. Predavačica je na Fitness Učilištu. Instruktor je grupnog programa u kojem individualiziranim pristupom pokušavaju realizirati definirani ciljevi (Fitness index). Od 1995. do 2011. instruktor je i koordinator u Aerobicscentru MGM koji je postavljao temelje suvremenih grupnih fitness programa (body workout, body&mind, step Advanced).

Matea Knez instruktor je grupnih fitness programa, ChikaZ Rijeka. Apsolvent je više trenerske na Kineziološkom fakultetu-usmjerenje fitness, diplomirani instruktor grupnih fitness programa uz glazbu koji radi i djeluje na području Rijeke.2008. godine okuplja entuzijaste i instruktore te pokreće team instruktora pod nazivom ChikaZ Rijeka. Od tada do danas vodi grupne fitness programe na području Primorsko goranske županije te sudjeluje kao prezenter na lokalnim i međunarodnim konvencijama i eventima od kojih su neki u organizaciji ChikaZ teama.

Sve videe iz serijala odličnih vježbi moći ćete gledati na našem FASHION.HR TV kanalu. Pratite nas kako bi prvi doznali novosti!

  
Video: VTS production
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 21.06.2016. u 11:13

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p