VJEŽBANJE

Istarska avantura na dva kotača

Istria Granfondo
istra granfondo
J
edan od najvećih međunarodnih biciklističkih cestovnih maratona u regiji, Istria Granfodno 2016 održava se ove godine od 30. rujna do 2. listopada, a svi će biciklisti i oni koji se tako osjećaju, moći uživati u jedinstvenom istarskom krajoliku, specijalitetima istarske kuhinje i podruma - na dva kotača.

Osim za natjecatelje u punoj formi koji će imati priliku sudjelovati na glavnoj utrci sa startom i ciljem u Umagu, u ponudi je i velik broj sadržaja za rekreativce, obitelji i djecu tijekom čitavog vikenda. Subota je rezervirana za glavni maraton koji je podijeljen na dvije trase. Natjecatelji mogu birati između dvije staze, Istria Granfondo Classic, ukupne dužine 130 km, i nešto manje zahtjevne staze Istria Granfondo Small dužine 88 km.

istra granfondo
Sudionici maratona moći će predahnuti i okrijepiti se na šest postaja duž maratonskih dionica, a na kraju one najbolje čekaju brojne vrijedne nagrade, dok svi sudionici sudjeluju u tomboli. Prijave su u tijeku putem online sustava.

Nedjelja je posvećena Istria Granfondo Family & Gourmet Touru, 25 kilometara dugoj rekreativnoj biciklijadi. Ova biciklijada sa startom u Novigradu vodi kroz istarska seoca, vinograde, maslinike i uz more, a svi sudionici moći će na okrjepnoj stanici kušati tradicionalnu istarsku hranu i degustirati autohtona istarska vina. Prijave za ovu biciklijadu događaju se na licu mjesta na dan događanja od 8:30h, a biciklijada počinje u 10h.

istra granfondo
Novost ovogodišnjeg, petog, jubilarnog Istria Granfonda je vođena biciklistička tura City Cycle Tour With A Wine Break, koja će se održati u petak 30. Rujna. Start je u poznatom turističkom naselju Stella Maris u Umagu, tik uz ATP stadion Gorana Ivaniševića, te vodi do centra Umaga sa stankom u novootvorenom wine baru. Broj sudionika ove ekskluzivne rekreativne ture je ograničen a prijave su omogućene online.

istra granfondo
Bicikliste, profesionalce i rekreativce te njihovu pratnju, prijatelje, društva i obitelji očekuje 3 dana fantastičnog druženja u sjeverozapadnoj Istri! Sve novosti i detalje o ovom sportsko – zabavnom jesenskom događanju možete pratiti redovito na službenoj stranici eventa.

Foto: PR
Objavljeno: 20.09.2016. u 12:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p