VJEŽBANJE

Joga vježbama do izgleda supermodela

Jillian Michaels nas uči osnovama joge
fit 
Supermodeli svoj fantastičan izgled svakako duguju odličnoj genetici, no ne sumnjamo da tajna njihovog izgleda nije samo u tome. Brojne objave po raznim društvenim mrežama prikazuju ih kao vrlo aktivne mlade djevojke na čijoj strani ipak nije samo sreća i dobra selekcija gena.

Joga je svakako najpopularnija metoda vježbanja koju prakticiraju apsolutno svi supermodeli, pa je tako i nas zainteresiralo što se točno krije u ovoj magičnoj disciplini. Joga nije samo fizička, već i duhovna disciplina te stoga djeluje kao sjajan anti-stres tretman nakon napornog i uglavnom sjedilačkog dana u uredu. Porijeklo ove drevne discipline koju danas obožavaju i prakticiraju milijuni, procjenjuje se na period između 6. i 7. stoljeća prije Krista, no yoga gurui su zapadnjački svijet upoznali s temeljnim postavkama ove metode tek krajem 19. stoljeća. U zapadnom svijetu, joga se prakticira kao sportsko - relaksacijska metoda, no u istočnjačkoj tradiciji ima duhovnu i meditativnu pozadinu.
 
model
Joga tehnike sjajan su način da obogatimo svoju svakodnevicu. Premda izgledaju relativno jednostavno, poanta je u tome da se izvode uz kontrolirano disanje i fluidno kretanje, te stoga nisu nimalo lagane za izvođenje. Ipak, niski intenzitet prilikom kojeg se prakticiraju, kao i mogućnost da ih prilagodimo svojim fizičkim sposobnostima, jogu čine sjajnom aktivnošću za sve uzraste. Jillian Michaels, dugogodišnja trenerica i jedna od najpoznatijih američkih fitness autoriteta već godinama, pokazala nam je kako se upoznati s jogom za početnike, ali i kako je prakticirati ukoliko smo napredni vježbač. Cijeli video pogledajte ovdje:

 

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 26.06.2015. u 12:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p