VJEŽBANJE

Kako smanjiti struk?

Bikini model demonstrira kako postiže fenomenalnu liniju
waist 
Nitko pametan neće dimenzije 90-60-90 proglasiti idealnima za sve žene ne uzimajući u obzir prirodnu konstituciju osobe i druge faktore utjecaja poput genetike, no moramo priznati da ima nešto magično u prizoru dobro oblikovanog struka.

Poput gitare ili možda pješčanog sata, žene s oblinama opjevane su u poeziji i romantizirane u umjetnosti od pamtivijeka i za to, ako je suditi po studijama iz područja evolucijske biologije, itekako postoji razlog. Naime, dimenzije grudi, odnosno bokova naspram struka u omjeru od 1:0.7 ideal su ženske ljepote koji ima i svoje biološko objašnjenje jer signalizira plodnost i dobro zdravlje. Ovaj omjer djelomično objašnjava fenomen 90-60-90 mjera koje su i danas percipirane kao savršene (premda mi znamo da je bitnije osjećati se dobro u svojem tijelu i održavati zdravu tjelesnu težinu nego pokušavati dostići ponekad nezdravu razinu mršavosti samo da se uklopimo u klub žena koje nalikuju supermodelima).
 
waist
Debljati se u centralnom dijelu tijela, odnosno nakupljati slojeve masnoće oko organa nije zdravo i višestruko povećava mogućnost da obolimo od bolesti krvožilnog sustava pa u tom smislu definiran struk nije poželjan samo na estetskoj, već i na zdravstvenoj razini. Nakon što dovedete svoju tjelesnu težinu na zdravi nivo, što znači da vam indeks tjelesne mase ne prelazi 25, možda ćete se pomamiti za vrlo modernim crop topovima i poželjeti vidjeti taj lomni struk zajedno s lijepo definiranim abdominalnim mišićima. Koja god vaša motivacija bila, mi vas podupiremo u želji da postignete svoje ciljeve, i zato smo za vas pronašli idealni video tutorial uz koji ćete zasigurno dobiti najljepši struk svojeg života:
 


J.S.
Foto: Pinterest


Objavljeno: 08.08.2015. u 09:55

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p