VJEŽBANJE

Kako zavoljeti vježbanje?

Savjeti koji će i one najljenije dignuti s kauča

Sezona blagdana uglavnom označava početak neumjerenosti u jelu i piću, a njezinim prolaskom ostajemo s kojom kilom viška i velikom grižnjom savjesti. Stoga je mnogima u planu započeti svoje fitness putovanje koje nažalost zna biti kratkog vijeka. Da to ne bi bio slučaj i ove godine, važno je na treniranje gledati kao na aktivnost kojoj se radujemo, a kako je to moguće, saznajte u nastavku!

Kada je prehrana u pitanju često imamo običaj radosne trenutke proslavljati junk foodom, stoga i ne čudi da nam se pogledom na pizzu pojavljuju leptirići u trbuhu. No priča je malo drugačija kada je trening u pitanju koji nam uglavnom dođe kao kažnjavanje za loše prehrambene izbore, pa ne iznenađuje činjenica da naša motivacija za redovitim vježbanjem s vremenom izblijedi budući da nitko ne voli biti dugo u kazni. Da bi redovito vježbanje zaista postalo dio vaše svakodnevne rutine, potrebno je pronaći alternative koje će odgovarati vašem pojmu ugode.

Kako smo svi različiti, ne moramo nužno voljeti duge treninge u teretani ili jutarnji jogging. Ples, planinarenje ili vožnja biciklom su također aktivnosti koje vrlo lako možete uključiti u svoju dnevnu rutinu te imaju iste benefite kao i mrsko treniranje na strunjači, samo ih često smetnemo s uma jer su zabavne. Sklonost predrasudama da trening mora biti nešto što već u startu ne volimo raditi ne vodi do ostvarivanja naših ciljeva, pa je važno prepoznati u kojim aktivnostima uživamo. Stoga bez obzira da li vaš trening uključuje igru sa psom u parku ili hodanje umjesto vožnje tramvajem, itekako se računa!

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 02.01.2019. u 15:19
Tagovi: fitness

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p