VJEŽBANJE

Marijana Batinić otkrila svoju fitness rutinu

Kako Marijana održava liniju?

marijana batinić vježbanje 
Naša poznata voditeljica Marijana Batinić uvijek je imala fit liniju koju održava redovnim vježbanjem i pravilnom prehranom. Iako nam je priznala da joj se ponekad stvarno ne vježba, rijetko odustaje od treninga. Doznali smo sve o njenoj fitness rutini, a otkrila nam je i što jede kako bi održavala težinu. 
 
"Vježbam koliko stignem. Od dva do tri puta tjedno, ovisno o obiteljskim i poslovnim obvezama, ali trudim se da to budu tri treninga tjedno kako ne bih izašla iz đira. Najčešće treniram navečer iako sam ujutro efikasnija, ali život mi nameće takav ritam pa na trening idem kada mi dijete zaspi i nerijetko izađem zadnja iz teretane", rekla nam je Marijana.
 
marijana batinić vježbanje
 
Priznaje kako vježba na velikom broju rekvizita jer joj sve brzo dosadi pa je trener raznim trikovima motivira da joj trening bude zanimljiviji i drugačiji od prethodnog. Najčešće koristi stepere, TRX, medicinku, pilates loptu i girju. Njoj omiljeni rekvizit su boksačke rukavice jer kaže kako joj često dođe da prebije boksačku vreću.
 
"Volim vježbe za gluteuse, noge i ruke, a omiljena mi je tzv. hip trust. Najteže, što znaci i najmrže su mi vježbe za trbuh. Znam da su od izuzetne važnosti za proporcionalnost i stabilnost tijela, ali su pomalo dosadne i obično trenera gnjavim da ih preskočimo", iskreno je rekla voditeljica. 
 
marijana batinić vježbanje
Što se tiče redovitosti, u početku je Marijana teško uspijevala uskladiti obiteljske obaveze, posao i treniranje i kaže kako gotovo da i nema sporta u kojem se nije okušala, a čak je jedno vrijeme išla i na mačevanje. Ana's Sensual Fitness je jedina vrsta treninga koju je baš voljela, ali kaže kako se sada zaljubila u gore nabrojane vrste vježbi. Priznaje da je za to zaslužan njen trener Nikola Šimić koji je odličan psiholog te joj je poprilično popuštao na početku, sve dok se nije zakačila za vježbanje. Danas je kaže, zato pošteno nagazi. S obzirom na to da je brzo vidjela rezultate, osjećala se fenomenalno i u jednom trenutku shvatila je da je fitness postao sastavni dio njenog života. 
 
"Ako mi se ne ide na trening, natjera me trener, a ako sam baš premorena, dogovorimo se za sljedeći dan. Sve rjeđe preskačem treninge jer sam shvatila koliko se nakon njih bolje osjećam. Ne možemo biti produktivni koliko bismo htjeli s ovim današnjim izazovima ako nismo zdravstveno, funkcionalno i fizički 100 posto u formi", priznala je Marijana.
  marijana batinić vježbanje
 
Što se tiče prehrane, Marijana kaže kako je od trenutka kada je krenula vježbati, shvatila i važnost prehrane, jer kako bi njen trener rekao, mišići se rade u kuhinji. Nije pristalica dijeta, a kada je u formi hrani se najviše proteinskim namirnicama u kombinaciji s povrćem i manjim udjelom ugljikohidrata. Često si priušti cheat day, ali zato idući dan pojača trening. Kaže kako ne želi biti rob niti treninga niti prehrane. Priznaje da je, otkad zna za sebe, hedonist, a sada napokon uživa i u treniranju.
 
Tanja Konjevod
Foto: Instagram i vlasništvo Marijane Batinić
Objavljeno: 24.07.2016. u 00:48

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p