VJEŽBANJE

Mitovi i zablude o vježbanju na koje morate što prije zaboraviti

Zamke koje nas sputavaju u ostvarenju željenog izgleda

Startanjem nove godine započinje, sada već tradicionalno, ostvarivanje naših novogodišnjih ciljeva koji su uglavnom vezani uz promjenu dosadašnjih životnih navika, pa je tako gužva u teretanama u ovo doba godine česta pojava. No, naše fitness putovanje često dodatno otežavaju pogrešne informacije koje do nas dolaze iz gotovo svakog kutka, a koji mitovi cirkuliraju u fitness svijetu, saznajte u nastavku!

Naša zemlja poznata je po tome da u njoj živi veliki broj rukometnih izbornika, ali od nedavno i fitness trenera. Iako svi imamo različita iskustva kada je promjena životnih navika i vježbanje u pitanju, to ne znači da su ta iskustva točna i da vrijede za svakoga. Ostvarivanje ciljeva nije nimalo jednostavan zadatak te se puno prepreka pronađe na tom putu, a jedna od najčešćih su netočne informacije koje nikako nisu naš saveznik! Česti mit koji možete čuti jest da izvođenje trbušnjaka pomaže u riješavanju masnih naslaga na trbuhu. Pravilno izvođenje trbušnjaka jača mišiće srednjeg dijela tijela, ali tako ne otklanjate suvišnu masnoću koja se bazirala na trbuhu. Kardio vježbe i vježbe snage pomoći će vam da uklonite masne naslage trbuha, a trbušnjaci da vaši mišići budu napeti i čvrsti.

Također kada počnemo vježbati vodimo se time da se što više znojimo tijekom vježbanja, ali samo znojenje nije dokaz intenziteta vježbe koju izvodite. Puno kalorija možete potrošiti i bez da se utapate u znoju, a tu činjenicu možete provjeriti tako da povećate svoju aktivnost hodanjem, od kojeg se baš i ne znojimo puno, ali itekako imamo koristi. Mit koji je također čest jest da trčanje po traci predstavlja veće opterećenje za koljena nego trčanje po asfaltu. Nepravilno trčanje je nepravilno i na traci i na asfaltu, stoga vodite računa o tome da prije ove aktivnosti napravite pravilno zagrijavanje, koristite ispravnu obuću te da vaši pokreti prilikom trčanja budu ispravni.

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 23.01.2019. u 14:50
Tagovi: fitness

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p