VJEŽBANJE

Zašto modeli izgledaju tako dobro?

Fit Trik: Otkrili smo koja je tajna najbolje fitness rutine

Iako se još uvijek kalendarski nalazimo u zimskom periodu, lijepo vrijeme koje nas povremeno obraduje dovoljan je poticaj da se naša razmišljanja usmjere prema proljeću. Postoji toliko toga što volimo kod proljeća, no ono nerijetko sa sobom donosi i razmišljanja o načinima na koje smo do sada tretirali svoje tijelo i općenito zdravlje. Užurbani način života i pretrpanost svakodnevnim obavezama česti su izgovori da se ušuškamo u zimsku monotoniju, no prve tople zrake sunca su tu da nas podsjete kako to i baš nije bila dobra ideja.

Mnogima održavanje idealne tjelesne težine predstavlja veliki problem, budući da su nam nezdravi prehrambeni izbori kao i nedostatak fizičke aktivnosti jednostavno u navici. No, oko nas se nalaze primjeri kako je fitness način života itekako održiv i moguć, pa smo odlučili pitati modele koji su upriličili revije poznatih dizajnera na drugoj večeri Bipa FASHION.HR- a, a koja je bila posvećena muškoj modi, o njihovoj fitness rutini. Stoga pripremite papir i olovku jer dečki imaju itekako dobre savjete!

Filip Šerić

Filipa često gledamo na modnim pistama iz sezone u sezonu, a na drugoj večeri Bipa FASHION.HR-a mogli ste ga vidjeti u modnim komadima brenda Spirit by T.B. i Varteksa. No, pored mode, Filipova velika strast je i fitness, pa nam je tako otkrio kako trenira kontinuirano već dvije godine i to u prosjeku 4 puta tjedno. Ovisno o danu, Filip na svojim treninzima mijenja mišićne skupne, pa tako jedan dan trenira biceps i leđa, drugi dan noge i ramena, treći dan samo triceps, a četvrti dan prsa. Na kraju svakog treninga napravi vježbe za trbuh, a nekada za stražnjicu: "Najviše volim raditi prsa i triceps, no pored treninga, smatram da se u fitnessu ipak najteže pridržavati prehrane. Što se mene tiče nemam strogi režim, ne jedem samo piletinu i rižu, već se trudim jesti raznovrsno. Vodim računa o količini hrane koju unosim, a jedan dan u tjednu imam cheat day kada posebno volim pojesti čips ili puding od vanilije."- govori Filip.


Marko Kotur

Jedan od modela koji je upriličio reviju Roberta Severa bio je i mladi Marko Kotur, a koji svoj fizički izgled uglavnom održava pravilnom prehranom: "Trudim se jesti zdravo, uglavnom brojim kalorije putem aplikacija. Mogu reći kako sam dosta istraživao o prehrani, pa se razumijem u terminologiju samog nutricionizma što mi uvelike pruža kontrolu nad svime što radim sa svojim tijelom."  Marko smatra kako je prehrana zapravo 70 posto cijele fitness priče, stoga je poprilično organiziran te si priprema unaprijed kvalitetne i bogate obroke.Piero Načinović

U kolekciji Spirit by T.B. mogli smo sinoć vidjeti i Piera Načinovića, koji je poprilično discipliniran kada je fitness rutina u pitanju. Tako nam je otkrio kako je svoje fitness putovanje započeo osnovnim vježbama doma, a onda kada je bio spreman krenuo je i u teretanu gdje je nastavio raditi iste vježbe samo s blažim izmjenama u težini i količini. Piero trenira tri puta tjedno, a utorak i četvrtak uzima kao dane koji su rezervirani za odmor ili za kraći trening kod kuće. Nadalje, kada je prehrana u pitanju trenutno radi na tome da dobije na težini, stoga unosi više kalorija: "Tuna, jaja, raznovrsne salate su odlične ako želite dobiti malo na masi, a kod sebe sam za mršavljenje primijetio da mi odgovara voda, stoga unosim minimalno 3 do 4 litre vode na dan. Također vodim računa da su mi obroci manji, ali opet hranjivi, pa ću tako primjerice ujutro pojesti posni sir na šniti kruha uz bananu, za ručak ugljikohidrate,  pire krumpir, pečena piletina, grašak i za večeru malo laganije da nije teško za probavu tijekom noći, primjerice salata od tune. Također cheat day si svatko mora priuštiti, a ja tada jedem - pizzu!"- dodaje Piero.Luka Pereža

Modela Luku Pereža sinoć smo mogli vidjeti u kolekciji Boška Jakovljevića, a svoj izvrstan izgled također pripisuje discipliniranoj fitness rutini. Redovita i zdrava prehrana te trening barem sat vremena dnevno sasvim su dovoljni za postizanje idealne tjelesne težine. Luka u teretani voli trenirati ruke i prsa jer smatra kako je to zapravo dio tijela koji  je najviše estetičanna muškarcima. Također nam je otkrio kako nije uvijek raspoložen za treniranje, no ovdje je najvažniji stav i disciplina, kao i pravilna prehrana: "pridržavanje pravilne prehrane je uglavnom puno teže od samog treniranja jer ako ne uneseš dovoljno masti ili ugljikohidrata ne možeš odraditi dobar trening" - govori Luka.

Foto: Zvonimir Ferina, Instagram
Objavljeno: 21.03.2019. u 11:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p