VJEŽBANJE

Vježbom do zategnute i lijepe kože

Vježbanjem pobijedite 'narančinu koru' 
Intheline
Celulit je najgora noćna mora s kojom se žene bore neovisno o dobi. Na njegovu pojavu utječu mnogi faktori i vrlo često jedan ne isključuje drugi. Rješavanju ovoga problema treba pristupiti ozbiljno, s mnogo volje i pozitivnih misli, ali i slušati savjete stručnjaka koji znaju što vam govore i zašto kažu to što kažu.

Celulit je toliko sveprisutan da je čak dobio i opisni naziv „narančina kora". Na pojavu celulita prvenstveno utječe nekretanje, probavni poremećaj, premalen unos tekućine, neredovita i nezdrava prehrana. Nerijetko i loša cirkulacija, ženski hormoni, menopauza, trudnoća, ali i neizbježna genetika. Ono što je važno naglasiti jest da razvoj ove neželjene pojave možemo podijeliti u više faza. U prvoj se fazi, celulit ne vidi sve dok kožu ne pritisnete prstima. U drugoj pak fazi vidite promjene, jer masne stanice izbijaju na površinu, a koža vam postaje mlohavija. I u završnoj fazi koža mijenja boju i potpuno je opuštena, a masne nakupine u obliku potkožnih kvrga, mogu biti i bolne. Savjeti stručnjaka za borbu protiv celulita idu u tri pravca. Prvi - prehrana i unos tekućine. Tu vam uvelike mogu pomoći ideje s interneta gdje možete pronaći izvrsne savjete o zdravim namirnicama, ali i načine pripremanja zdravih obroka. I što je najvažnije, paziti na dnevni unos tekućine. Drugi, tjelovježba i treći, kreme protiv celulita i anticelulitne masaže, koje daju, izvrsne rezultate.

Intheline
Kada je pak riječ o vježbanju stručnjaci savjetuju da su izvrsne vježbe one, pomoću kojih radimo opterećenje na cijelo tijelo. Jedna od takvih vježbi je primjerice da kleknete na koljena i raširite noge u širinu bokova. Podlaktice stavite na tlo, stopala zategnite. Lagano podižite nogu prema gore, kratko zadržite i zatim ju vratite bez spuštanja koljena na pod. U svakom trenutku pazite na leđa. Ona moraju biti ravna. Ponovite ovu vježbu 15 puta svakom nogom. U ovoj su vježbi uključeni mišići nogu i stražnjice. Riječ je o kritičnim mjestima gdje se celulit najviše "slaže". Sljedeća vježba je izvrsna za mišiće nogu, stražnjice i mišiće trupa. Legnite na bok. Donju nogu savijte, a gornju nogu držite ravno, tako da su vam u istom pravcu kuk i koljeno. Stopalo neka vam bude zategnuto. Podižite i spuštajte lagano nogu, a broj ponavljanja neka bude 15, za svaku nogu. Čučnjevi i polučučnjevi su vježbe idealne za borbu protiv celulita, jer pogađaju „žarišta“. Stanite u raskorak tako da su vam stopala u širini bokova. Ispružite ruke ispred tijela u visini ramena i lagano se spuštajte u polučučanj pazeći da vam koljena ne prelaze nožne prste. Kratko se zadržite i vratite u uspravan položaj. Ponovite vježbu 15 puta, paralelno zatežući mišiće trupa i pazeći na disanje. Udišite dok se spuštate u polučučanj, a izdišite dok se vraćate u prvobitni položaj. 

Intheline
Sjajna nadopuna režimu vježbanja i pažljivo biranoj prehrani su kreme protiv celulita. Volimo ih jer ne traže mnogo napora i zalaganja, ali ni odricanja. Kreme imaju aktivne sastojke koji poboljšavaju mikrocirkulaciju ili razgradnju potkožnih masnih naslaga, a time i nestanak „narančine kore“. Kod krema protiv celulita najvažnije je, osim sastojaka, znati njezin pravi učinak. Najsretnije smo zapravo kada znamo što kupujemo, odnosno kada nam netko proizvod preporuči i ukaže na njegove benefite. Upravo takav proizvod je krema InTheLine koja posljednjih mjeseci osvaja tržište. Naprosto je oduševila hrvatske trendsetericebeauty blogerice. A to ni ne čudi, kada je riječ o kremi koja topi potkožne masnoće i to s vrlo brzo vidljivim rezultatima. Bogata ponuda proizvoda na tržištu, moramo priznati, malo nas je i razmazila. Naime, sada kada kupujemo proizvod želimo da on ima djelovanje na više polja. Tako bismo kremu protiv celulita, koja ujedno kožu čini i sjajnom i mirisnom. I to je u redu, jer dame imaju pravo birati. I zato i odabiru kremu InTheLine koja će im pomoći u borbi protiv masnih stanica, a istovremeno zbog aktivnog sastojka, raskošne ruže, kožu učiniti posebno nježnom i mirisnom. S druge strane ekstrakti citrusa djelovat će kao antioksidans i pomoći pri poboljšanju mikrocirkulacije krvi. Dodatak ulja u kremama sve nam je draže. Ono sprječava  isušivanje kože i povećava njezinu elastičnost. Za to je u ovoj kremi zaduženo suncokretovo ulje. Kremu koja se zbog svojih učinkovitih sastojaka razlikuje od svih ostalih proizvoda na tržištu, možete kupiti ovdje. 

Intheline
Ma.D.
Foto: Unsplash
Objavljeno: 03.09.2017. u 21:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p