VJEŽBANJE

Najpopularniji fitness trendovi 2017. godine

Ljubitelji fitnessa trenirat će ove programe
fitness trendovi
Z
umbu i CrossFit ostavit ćemo u 2016. godini jer dolaze novi fitness trendovi za koje morate znati ako vodite fit život. Aerobic se nakon nekoliko desetljeća ponovno vraća na velika vrata, a poolbiking novi je hit trening koji kombinira bazen i bicikliranje.

1. Aerobic

80-ih godina kultna Jane Fonda proslavila je aerobic, a sada se on ponovno vraća. Aerobni treninzi i prošle godine bili su veliki hit jer njima trošimo velik broj kalorija, a ključ uspjeha ovakvog oblika vježbanja je što je grupnog tipa pa ne morate razmišljati koje vježbe ćete izvoditi. Stoga, izvucite svoje najšarenije tajice, znojnike za čelo ili čak kombinezone na vježbanje i krenite s vježbanjem. Aerobic je odličan za formiranje tijela, stjecanje bolje izdržljivosti i balansa pa ne sumnjamo da će ovo biti omiljeni grupni trening ove godine.

fitness trendovi

2. Crunning

Ovaj novi fitness trend neobičnog naziva koji baš ništa ne govori zapravo je kombinacija puzanja i trčanja. Naziv mu dolazi od spoja upravo tih riječi na engleskom crawl i running. Razvio se u SAD-u i definitivno dok se izvodi izgleda kao jedan od čudnijih sportova. Vježbe u ovom programu rade se na podu i njima se simulira puzanje, odnosno šuljanje što može izgledati jako smiješno. Popularnost ovog sporta je u tome što u samo 15 minuta sagorijeva čak 280 kalorija što je zaista ogromna brojka. Crunning aktivira sve mišiće i samim time jamči oblikovanje cijelog tijela. Za sada još nismo pronašli da se netko u Hrvatskoj bavi ovim sportom, ali videi na You Tubeu mogu vam biti odlična pomoć ako se odlučite za ovaj način vježbanja.

3. PHIIT

Zaboravite na HIIT jer ove godine popularan će biti PHIIT. HIIT je kratica za High Intensity Interval Training koji je poznat kao jako efektan za gubljenja viška masnog tkiva te je od nekoliko studija proglašen kao učinkovitijim u sagorijevanju masti od tradicionalnog običnog aerobnog treninga. Ovakav trening u principu izmjenjuje kratkotrajne intervale visokog intenziteta s manje intenzivnim intervalima aktivnog oporavka, a nova verzija u cijelu jednadžbu dodaje i pilates pa samim time ovaj trening postaje privlačniji ženama. Pilates izdužuje mišiće i daje odličnu kondiciju, a u kombinaciji s HIIT-om jamči odlične rezultate.

4. SoulCycle

Ako se želite zabaviti i istovremeno vježbati, ovo je program treninga za vas. SoulCycle kombinira vježbanje na sobnom biciklu i odličnu electro glazbu te svjetlosne efekte. U ovakvu vrstu vježbanja kunu se David i Victoria Beckham i Lady Gaga te tvrde da im je to omiljen i najzabavniji oblik tjelovježbe. Trening se sastoji od 45 minuta vježbanja i jamči odlično sagorijevanje masnoća i aktiviranje mišića cijelog tijela. Iako vam se možda čini neobično, u SoulCycleu učite i koreografiju koju svaki put nadograđujete pa tako trenirate i sposobnost pamćenja.

fitness trendovi

5. Poolbiking 

Ako volite boraviti u vodi i biciklirati i uvijek ste se pitali kako spojiti te dvije ljubavi, došao je kraj vašim mukama jer je izmišljen poolbiking. Možda po nazivu slutite o čemu je riječ i da, zaista se radi upravo o tome, u bazenu se vozi bicikl. Naravno, glava vam se nalazi na površini dok su ostatak tijela i bicikl ispod vode. Ovakav način treninga vrlo je učinkovit jer zbog otpora koji pruža voda, mišići moraju dodatno raditi pa u jedan sat treninga sagorijeva čak do 800 kalorija. Kada ste već u bazenu, nakon bicikliranja u vodi, možete odraditi koju plivačku rutu i tako poraditi na rukama koje se za vrijeme poolbikinga odmaraju. 

T.K.
Foto: themoviedatabase.com, PR, Pexels i Unsplash
Objavljeno: 20.02.2017. u 16:42

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p