VJEŽBANJE

Najveće zablude o jogi

Zašto imamo posve krivu percepciju joge?
joga
 
Što vam prvo pada na pamet kada pomislite na jogu? Čudne poze koje mogu izvesti samo fitness gurui? Instagram profili s mršavicama koje dube iznad kanjona držeći se na jednoj ruci?
 
Kakva god vaša ideja joge bila, vjerojatno ste u krivu, a za to je odgovorna nerealna slika u medijima koja je posve iskomercijalizirala jogu i oduzela joj pravi značaj. Donosimo vam najveće zablude o jogi koje bi vas mogle navesti da shvatite da je ova disciplina upravo za vas. Prvo i osnovno - joga nije (samo) sport.
 
1. Joga nema veze s kulerskim pozama i Instagramom. Poze koje izvodite prilikom prakticiranja joge trebale bi vas navesti da nađete onu finu liniju između relaksacije i napora koju će vaše tijelo percipirati kao ugodnu i zdravu. Joga nas treba učiti o fluidnosti svega što nas okružuje i stvoriti u našoj percepciji pomirenost i ravnotežu koja predstavlja i ideju života.
 
2. Ne morate biti fleksibilni da biste prakticirali jogu.
Ovo je vjerojatno najveća zabluda koja odvraća ljude od isprobavanja joge. Poanta joge je da naučite kako živjeti u harmoniji i kako biti u trenutku, a tu rastezljivost ima malu ulogu. Uostalom, ona dolazi s vremenom.
 
joga 
3. Joga nema veze s religijskim ili okultnim.
To je spiritualna praksa koja može koegzistirati uz vaša religijska opredjeljenja.
 
4. Joga nije dizajnirana za mršavice niti za bogatašice. Naučiti kako prihvatiti sebe te kako biti umiren i jedno s trenutkom nema veze s našom kilažom, bankovnim računom ili mjestom prebivališta. Joga je besplatna i možete je prakticirati gdje god dođete.
 
J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 24.10.2015. u 10:06
Tagovi: zdravlje, fitness

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p