VJEŽBANJE

Nike ima nove neodoljive tenisice

Lista potražnje već se popunjava
Koristeći povratne informacije i komentare poznatih i uspješnih trkača, tenisice Nike Air Zoom Pegasus dobile su ozbiljno poboljšanje brzine uz novi Nike Zoom Pegasus Turbo model. Inspiriran su tenisicama za maratone koje koriste vrlo osjetljivu ZoomX pjenu i imaju aerodinamički oblik pete.

Poboljšanje brzine, amortizacija udaraca i aerodinamički oblik pete samo je dio onoga što imaju nove tenisice. 

Tri stvari koje trebate znati o Nike ZoomX pjeni:

Stvara 85% povrata energije što je najveći postotak povrata bilo koje Nike pjene do sada. To je Nikeova najlakša pjena (muška cipela u veličini 41 teži 295 g, a ženska cipela veličine 39 teži 195g). Trenutačno se koristi u tri modela: već poznata Zoom Vaporfly Elite, Zoom Vaporfly 4% te sada i Zoom Pegasus Turbo.


Što je zapravo povratak energije?

Brzi podsjetnik iz fizike: Energija se može samo prenijeti. Nikakav sustav ju ne može stvoriti niti uništiti. Ono što pjena može učiniti je pomoći smanjiti količinu energije koju izgubi cipela svaki put kada ju stisnete primjenom sile (pri trčanju, to je obično kombinacija koračanja, tempa i težine). To čini tako da se vrati u svoj izvorni oblik svaki put kad noga napusti zemlju. Što bliže prvobitnom obliku može doći, to više energije prenosi natrag u pjenu.


Ono što je kod Turbo modela drugačije od prethodnog Nike Zoom Vaporfly Elite i 4% je to da ne uključuje ploču od ugljičnih vlakana, ali to je strateški potez: pločica povećava ukočenost kako bi pružila osjećaj pogonskog pokreta, omogućujući sudionicima da brzo "odskoče" s ceste te tako daje osjećaj brzine i snage. Povratne informacije od poznatih i uspješnih trkača koji su vodili (i osvojili) glavne maratone u tim cipelama, uključujući Eliud Kipchoge i Galen Ruppa, ukazivali su da je to ono što čini cipele idealnim za dan utrke. Budući da ZoomX pjena donosi najveći povrat energije u odnosu na sve druge Nike pjene, ima snagu da pruži osjećaj udobnog udarca za kojim trkači žude na svakodnevnim treninzima.

 
Nike Zoom Pegasus Turbo dostupan je za članove NikePlus u SAD-u, Kini, Japanu, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Brazilu putem Nike i NRC aplikacija. Globalno će biti dostupan 2. kolovoza u webshopu i u odabranim trgovinama.
 
Foto: PR 
Objavljeno: 20.07.2018. u 14:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p