VJEŽBANJE

Otkrijte čari rekreativnog baleta

Svečano otvorenje nove lokacije plesnog centra Andrea's Room

balet andrea solomun i kristina šalinović

Premda nije toliko raširen kao u svijetu, rekreativni balet u Hrvatskoj poprima sve veću važnost, i to ponajprije zahvaljujući dvjema mladim damama i profesionalnim plesačicama, Andrei Solomun i Emi Janković. 

Rekreativni balet trenutno je jedna od najpopularnijih aktivnosti u svijetu, za što je uvelike zaslužna bivša balerina pod imenom Mary Helen Bowers. Mrs. Bowers je, naime, kreatorica poznatih serija vježbi Ballet Beautiful, kojima je osvojila brojne pripadnice ljepšeg spola, trenirala je Natalie Portman za ulogu u filmu Crni labud, a radi i kao trenerica slavnih Viktorijinih anđelica i bogatih njujorških trendseterica. Njezin program Ballet Beautiful kombinira atleticizam i gracioznost klasičnog baleta s vježbama istezanja kojima se postiže tijelo plesačice.

balet andrea solomun i almira osmanović
Potaknute sve većim interesom upravo za tu vrstu rekreacije, prije nekoliko godina Andrea Solomun i Ema Janković, odlučile su osnovati plesnu kompaniju &M Dance Company, u sklopu koje je otvoren i studio za rekreativni balet Andreina Soba.

balet andrea solomun i bojana gregorić
S obzirom na veliki interes polaznica, Andrea je odlučila otvoriti plesni studio na još jednoj lokaciji, kako bi svi zainteresirani dobili priliku isprobati ovu zanimljivu aktivnost. Tako je sinoć održano svečano otvorenje plesno rekreativnog centra Andrea's Room na novoj, atraktivnoj lokaciji u centru. Andrea's Room trenutno je najveći baletni studio u Zagrebu, koji broji više od 150 polaznika baleta za rekreativce po posebno osmišljenom programu, a pored rekreativnog baleta, nudi i brojne druge nove programe i sadržaje. Također, u sklopu plesnog centra moći će se razgledati i izložba plesnih fotografija Tomislava Marića Movement 1, nastalih u suradnji s Dance Company &M, koja će biti u stalnom postavu.

balet andrea solomun
Otvorenje su podržali brojni domaći celebrityji poput Bojane Gregorić Vejzović, Kristine Šalinović, Sanje Vejnović, Almire Osmanović, Mirana Kurspahića i Nine Mie Čikeš, Ane Radišić, Leje Mijatović, Ronalda Brausa, Frane Domitrovića te svjetski renomirani broadwayski pjevač Tony K. Irving.

balet andrea solomun

Zbog velikog broja zainteresiranih povodom otvorenja, u subotu, 22.10., održat će se dan otvorenih vrata. Stoga, ukoliko ste u potrazi za novim hobijem ili vas jednostavno zanima zašto je rekreativni balet trenutno jedna od najomiljenijih aktivnosti, dođite na adresu Berislavićeva 21 (nova lokacija) ili Kačićeva 13A (stara lokacija) i inspirirajte se ljepotom i elegancijom baleta!

balet andrea solomun
Foto: Željka Mikulčić

Objavljeno: 20.10.2016. u 11:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p