VJEŽBANJE

5 razloga zašto i zimi trebate trenirati

Treningom na niskoj temperaturi jačamo imunološki sustav
zimski trening reebok
K
ako nam zima zaledila termometar ispod nule, mogućnost za trening na otvorenom je pomalo smanjena. Vjetar, padaline, temperature - sve su to razlozi zbog kojih će ljudi rijetko imati potrebu odbaciti ugodan i topao ambijent teretane i trenirati vani. I dok gužve u teretanama poprimaju epske razmjere, vrijeme je da vas probamo uvjeriti da je moguće trenirati vani čak i kada je temperatura niska.

Dok ovo čitate, temperatura vašeg tijela je negdje oko 37 stupnjeva. Bez da previše ulazimo u detalje, dovoljno je znati da ako vam postane vruće, tijelo će dovoditi krv prema površini tijela i pojačati znojenje. Ako vam je hladno, tijelo radi upravo suprotno. Odvodi krv od površine tijela, zaustavlja znojenje te drhtimo. Sve u cilju podizanja temperature tijela. Dakle, sigurno je za zaključiti da vaše tijelo ima sve potrebne mehanizme da se zaštiti od hladnoće.

Doznajte pet razloga zašto je i po hladnoći dobro trenirati, a poznati fitness trener Tomislav Jurak osmislio je odličan zimski trening za cijelo tijelo pa ga pogledajte ovdje


Tomislav Jurak/Reebok.hr 
Foto: Reebok.hr
Objavljeno: 06.02.2017. u 12:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p