VJEŽBANJE

Slavko Sobin otkrio svoje fitness tajne

Kako poznati glumac održava fit liniju?

slavko sobin
P
onukani njegovim Instagram profilom na kojem često dijeli svoje fit fotografije, glumca Slavka Sobina ulovili smo u rijetkim slobodnim trenucima i izrešetali fitness pitanjima. Trenutno snima drugu sezonu serije Crno bijeli svijet, a s nama je podijelio sve o svojoj fitness rutini i otkrio što napravi kada mu se baš ne ide na trening.

"Uvijek nastojim napraviti plan koji obuhvaća pet treninga u tjednu, svaki dan druga mišićna skupina, ali u principu nikad ciljano ne preskačem dan jer se prečesto zbog posla dogodi da ga ionako moram preskočiti. Tako da nekad uspijem uhvatiti samo tri treninga, a nekad zapnem pa ih odradim i sedam ako znam da neću stići idući tjedan. Dosta zbog posla putujem, ali čak i tada nastojim održavati ritam i kondiciju tako da u novčaniku imam jedno osam iskaznica različitih teretana. U svakom slučaju ono što volim naglasiti kada god želim motivirati nekog prijatelja na vježbu jest da mi trening oduzima jednu šesnaestinu dana, a to mislim da si stvarno svatko može priuštiti", rekao nam je Slavko.

slavko sobin

Oprema nije važna

Što se tiče opreme koju koristi Slavko kaže da su to najčešće bućice, šipka, guma i tu i tamo neka sprava za manje mišiće. Naglašava kako oprema, kao i velike težine, uopće nisu važne jer se trening može odraditi i na podu sobe. Kaže kako je dovoljno samo na You Tubeu pogledati bodyweight treninge i možemo vidjeti kako se sve može odraditi s vlastitom težinom.

Od omiljenih vježbi navodi one za najestetskije mišiće, prsa, ruke, ramena, ali kaže kako je u principu nakon toliko godina vježbanja postao ovisan o svakom treningu. Rekao je kako je znao cijelo znanstveno objašnjenje izazivanja ovisnosti o vježbanju, ali ga je sad zaboravio. Priznaje da se jednostavno osjeća bolje kada trenira, a najmrskije mu se natjerati u teretanu one dane kada radi noge, iako kada bolje razmisli, kaže kako je i to već zavolio.

Slavko Sobin fitness tajne

"Ponekad preskočim teretanu i ležim na kauču"

"Primarni razlog odlaska u teretanu uvijek su mi bili kondicija i zdravlje. Naravno da rezultati koje vidiš u ogledalu isto imaju ogromnu ulogu u motivaciji, ali ja samo želim ovo jedino tijelo koje imam čuvati što zdravijim i koliko god to glupo zvučalo, želim biti najbolja verzija sebe. Uz disciplinu i nekakav talent, fizička spretnost je isto tako jedan od presudnih faktora u poslovima koje dobivam", objasnio je.

Najviše nas je zanimalo kako se natjera u teretanu one dane kada mu se stvarno ne ide pa nam je priznao da se jednostavno ne natjera, ostane kod kuće, gleda filmove i prežderava se. Kaže kako treba slušati svoje tijelo, ali ovo markiranje teretane vrijedi isključivo u slučaju ako mu se jedan dan ne ide zbog iscrpljenosti. Da mu se dogodi da baš tjedan dana ne želi otići, e onda bi se, kaže, itekako natjerao.

slavko sobin

Mediteranska kuhinja je ključ

"Imam odličnog trenera Nenada Čanovića tako da kad zabušavam zovem njega pa me on motivira. Jako je dobro probati si priuštiti osobnog trenera, barem na neko vrijeme da čovjek nauči pravilno izvođenje vježbi i što mora raditi za koji cilj. Ja u fazama održavanja radim sam, a onda kad moram nešto mijenjati na sebi idem k njemu", priznaje Slavko.

S obzirom na česte treninge, zanimalo nas je kako se hrani pa nam je rekao kako oduvijek jede zdravo i kako mu je mediteranska kuhinja jednostavno u genima. Najčešće jede meso, ribu i povrće i uopće ne jede prerađene ugljikohidrate. Priznaje kako ih jednostavno nema kod kuće i onda niti ne dobije želju za njima. Također voli izbjeći meso barem dva puta tjedno, a slatko jede jedino kada mu tijelo traži. Za kraj napominje kako zdravo tijelo uvijek samo traži ono što mu treba.

slavko sobin

Tanja Konjevod
Foto: Instagram
Objavljeno: 06.11.2016. u 09:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p