VJEŽBANJE

Što o prihvaćanju svog tijela možemo naučiti od plus size modela?

Transformacija modela Lize Golden-Bhojwani
prihvaćanje tijela
L
iza Golden-Bhojwani je plus size model, a na svom Instagramu podijelila je šokantne fotografije na kojima se vidi kako se njeno tijelo transformiralo od razdoblja kada je bila klasični model izuzetno vitke linije. U to vrijeme jela je samo 500 kalorija dnevno i doslovno se izgladnjivala, a svojim statusom željela je skrenuti pozornost na prihvaćanje vlastitog tijela. 

Većina fotografija na internetu, koje pokazuju transformaciju tijela, pričaju istu priču - prva fotografija s prekomjernim brojem kilograma i druga s novim fit tijelom. U opisu najčešće stoje detalji o načinu prehrane i vježbama uz koje su osobe došle do svoje fit linije i takve priče definitivno zaslužuju divljenje i pažnju jer svi koji su pokušali mršavjeti, znaju da je to naporan zadatak, ali postoje i priče s druge strane koje zaslužuju svojih pet minuta. Priče o onima koji su dobili kilograme jer je put prihvaćanja vlastitog tijela dug i iscrpljujuć. Takva priča je i ona plus size modela Lize Golden-Bhojwani koja ju je podijelila sa svima kako bi nas podsjetila kako da prihvatimo i zavolimo svoje tijelo.

prihvaćanje tijela
Liza je na Instagram stavila kolaž od dvije fotografije. Na jednoj je ona prije tri godine kada je bila model, a druga je sada kad je plus size model i razlika je zapanjujuća. Na prvoj slici bila je na početku svoje modeling karijere i tada je jela samo 500 kalorija dnevno i to je prakticirala godinama, sve dok se nije onesvijestila i zaključila kako više ne može mučiti svoje tijelo, ali i um. Razmislila je i zaključila da se možda ništa neće dogoditi s tijelom ako počne jesti malo više. To malo više, vrlo brzo se pretvorilo u prejedanje jer je žudjela za gotovo svim namirnicama koje možete zamisliti i priznala je kako nije mogla stati iako je znala da je tada bio ključan trenutak za njenu karijeru.

Polako je počela dobivati na težini i nije prošlo dugo, osjetila je posljedice na karijeri. Išla je na brojne castinge, ali jednostavno je više nitko nije angažirao i odmah je bila svjesna zašto - zbog nekoliko kilograma viška. Tada je mučila samu sebe i govorila si da očito nije dovoljno dobra te da ništa ne vrijedi. Neko vrijeme je bila model za kataloge jer tamo ne traže tako besprijekornu liniju, ali to je nije zadovoljavalo i pokušala je ponovno postati vitka, ovoga puta bez izgladnjivanja. Zdravo se hranila i vježbala i postigla fit liniju, ali i dalje je nisu angažirali za posao modela. 

prihvaćanje tijela
Više nije znala što da radi i bila je očajna, negativna i depresivna i u tim toksičnim mislima odjednom je progledala i pitala samu sebe zašto se bori protiv svog tijela i ne sluša ga. Polako je počela prihvaćati svoje tijelo i prirodnu sebe. Rekla je kako zna da njeno tijelo sada nije savršeno i ne bi moglo hodati uz bok manekenkama na Victoria's Secret reviji, ali je njezino i ona je u njemu sretna. Bavi se plus size modelingom i vježba pet puta tjedno te se zdravo hrani, ali ne zbog toga da izgleda dobro, nego zato da joj tijelo bude zdravo. Priznaje kako si ne predbacuje kada preskoči trening ili za večeru pojede pizzu. Kada vježba, zna da to radi za sebe, a ne zbog posla. 

prihvaćanje tijela
Rekla je kako je podijelila sa svima svoje fotografije kako bi pokazala da svi zaslužuju biti sretni i ispunjeni i čestitamo joj na tome jer je jedna od rijetkih koja je iznijela svoju priču o dobivanju kilograma sa sretnim završetkom. Drago nam je kako je sve više onih koji se zauzimaju za to da ne smijemo pristati biti netko drugi samo zato da bi se uklopili u imaginarnu ladicu "savršenstva". Jer nitko nije savršen i svrha života nije da budemo savršeni nego najsretnije verzije sebe. Naravno da postoje dani kada nismo zadovoljni pojedinim dijelovima svog tijela, ali uvijek na umu imajte da smo svi savršeno nesavršeni i u tome je ključ sreće. Moćno je prihvatiti svoje tijelo i osjećati se u njemu dobro i ne pokušavati ga promijeniti ni zbog koga.

T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 04.05.2017. u 15:44

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p