VJEŽBANJE

Super trening koji sagorijeva kalorije!

Odličan trening koji će vam pripremiti tijelo za ljeto

U četvrtom videu u serijalu Gym is everywhere u suradnji s Reebokom donosimo odličan trening za cijelo tijelo.

Trenerice Ana Matejak i Matea Knez ovoga puta pokazuju odlične vježbe koje se izvode na stepenicama. Trening osim vježbi snage uključuje i vježbe mobilnosti i vježbe koje uključuju trčanje.


Trening na stepenicama uključuje trčanje i poskoke pa time svakako spada u grupu visoko intenzivnih treninga. S obzirom na to da vježbe predstavljaju veliki stres za cijelo tijelo, ovaj trening je namijenjen naprednim vjažbačima koji se prije svakog treninga moraju dobro pripremiti. To znači da će se nakon vježbi mobilnosti i stabilnosti odraditi par vježbi snage.

1. Čučanj
2. Hodanje u čučnju
3. Sklek
4. Puzanje po stepenicama
5. Iskorak u kretanju
6. Iskorak unazad

Napravite od 2 do 3 serije s 10 ponavljanja. Osim danas prikazanih vježbi možete slobodno prije trčanja i skokova odraditi vježbe iz prošlog videa.

Nakon ovih vježbi kreću trčanja i skokovi:
1. Sprint na svaku stepenicu
2. Sprint na svaku drugu stepenicu
3. Sprint na svaku treću
4. Bočno trčanje
5. Bočno hodanje u čučnju
6. Sunožni skokovi na svaku stepenicu
7. Sunožni skokovi na svaku drugu stepenicu
8. Sunožni skokovi na svaku treću stepenicu
9. lskoraci 

Savjet: a) spuštajte se laganim trčanjem b) lzmeđu vježbi prošećite 30 sekundi c) Započnite s jednom dužinom trčanja i skokova te ih postepeno povećavajte, smanjujući količinu hodanja
 

reebok Matea Knez i Ana Matejak

Ana Matejak je osobni trener i prezenterica na mnogim domaćim i inozemnim konvencijama. Izabrana je u top 3 izlagača na Međunarodnoj Sportpark Hilden konvenciji nekoliko puta. Predavačica je na Fitness Učilištu. Instruktor je grupnog programa u kojem individualiziranim pristupom pokušavaju realizirati definirani ciljevi (Fitness index). Od 1995. do 2011. instruktor je i koordinator u Aerobicscentru MGM koji je postavljao temelje suvremenih grupnih fitness programa (body workout, body&mind, step Advanced).

Matea Knez instruktor je grupnih fitness programa, ChikaZ Rijeka. Apsolvent je više trenerske na Kineziološkom fakultetu-usmjerenje fitness, diplomirani instruktor grupnih fitness programa uz glazbu koji radi i djeluje na području Rijeke.2008. godine okuplja entuzijaste i instruktore te pokreće team instruktora pod nazivom ChikaZ Rijeka. Od tada do danas vodi grupne fitness programe na području Primorsko goranske županije te sudjeluje kao prezenter na lokalnim i međunarodnim konvencijama i eventima od kojih su neki u organizaciji ChikaZ teama.

Sve videe iz serijala odličnih vježbi moći ćete gledati na našem FASHION.HR TV kanalu. Pratite nas kako bi prvi doznali novosti!

Video: VTS production
Foto: PR
Objavljeno: 27.05.2016. u 12:53

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p