VJEŽBANJE

Super trening za mobilnost i stabilnost

Super trening koji briše posljedice sjedilačkog života

 
U trećem videu u serijalu Gym is everywhere u suradnji s Reebokom donosimo odličan trening za mobilnost i stabilnost u kojem će vam raditi cijelo tijelo. 
 
Trenerice Ana Matejak i Matea Knez ovoga puta pokazuju odlične vježbe za povećanje fleksibilnosti i rješavanje negativnih učinaka sjedilačkog načina života. Trening je podijeljen u dva seta vježbi. Prvi se set sastoji se od šest vježbi, a drugi od četiri. Isprobajte ovaj trening i sigurno ćete poboljšati držanje i postati fleksibilniji.
  
 
Prvi set - vježbe mobilnosti:
1. Uzručenja i iskreti s gumom/palicom
2. Pretklon s gumom/ palicom
3. Iskorak s gumom
4. Otkloni i rotacije u iskoraku
5. Rotacije i provlačenje ruke u uporu u iskoraku
6. Duboki čučanj s rotacijama i prijelaz do upora
 
Drugi set - vježbe stabilnosti:
1. Upor/plank klečeći i progresija do puzanja
2. Upor/plank na dlanovima i progresija
3. Upor/plank na podlakticama s rotacijom
4. Stražnji upor/plank na lopaticama i progresija
 

Matea Knez i Ana Matejak 

Ana Matejak je osobni trener i prezenterica na mnogim domaćim i inozemnim konvencijama. Izabrana je u top 3 izlagača na Međunarodnoj Sportpark Hilden konvenciji nekoliko puta. Predavačica je na Fitness Učilištu. Instruktor je grupnog programa u kojem individualiziranim pristupom pokušavaju realizirati definirani ciljevi (Fitness index). Od 1995. do 2011. instruktor je i koordinator u Aerobicscentru MGM koji je postavljao temelje suvremenih grupnih fitness programa (body workout, body&mind, step Advanced).

Matea Knez instruktor je grupnih fitness programa, ChikaZ Rijeka. Apsolvent je više trenerske na Kineziološkom fakultetu-usmjerenje fitness, diplomirani instruktor grupnih fitness programa uz glazbu koji radi i djeluje na području Rijeke.2008. godine okuplja entuzijaste i instruktore te pokreće team instruktora pod nazivom ChikaZ Rijeka. Od tada do danas vodi grupne fitness programe na području Primorsko goranske županije te sudjeluje kao prezenter na lokalnim i međunarodnim konvencijama i eventima od kojih su neki u organizaciji ChikaZ teama.

Sve videe iz serijala odličnih vježbi moći ćete gledati na našem FASHION.HR TV kanalu. Pratite nas kako bi prvi doznali novosti!

T.F.
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 17.05.2016. u 15:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p