VJEŽBANJE

Sve prednosti treninga kod kuće

Željeni rezultati u kombinaciji s vlastitim komforom!

Iako nas dolazak toplih i sunčanih dana neizmjerno veseli, ako ste tijekom zimskih mjeseci mrvicu previše uživali u slasnim delicijama, vrlo vjerojatno ćete u trenutku kada dolazi do promjene garderobe, biti nezadovoljni vlastitim izgledom. Logičan slijed je upisivanje u teretanu, no što ako za to jednostavno nemate vremena?

Odlazak u teretanu ili pohađanje grupnih treninga je zaista odlična i efikasna odluka bez obzira želite li skinuti kilograme, učvrstiti tijelo ili samo održavati postojeću formu i liniju. S obzirom na današnji ubrzani način života koji nam najčešće ne ostavlja dovoljno vremena za bavljenje vlastitim tijelom, odlazak u teretanu ponekad može predstavljati pravi izazov, prvenstveno onaj vremenski, no za sve postoji rješenje. Kućni treninzi nerijetko su na glasu kao nešto od čega se brzo odustane zato što oko sebe nemate motivirajuću okolinu, sve potrebne rekvizite te kakvu takvu financijsku obavezu zbog koje ne želite propuštati odlaske u teretanu. Iako u navedenim segmentima ima ponešto istine, ono najbitnije je volja jer ako je nemate vrlo brzo ćete odustati i od odlaska u teretanu, pa dolazimo do toga da se zapravo motivacija za kućni trening od onog u teretani po ničemu ne razlikuje. Princip kućnog treninga je jednak kao i u teretani, dakle morate razlučiti što radite, odnosno što želite postići vježbanjem.

@sarahs_day

Jednom kada odredite smjer, sve blagodati kućnog treninga mogu početi, a jedna od glavnih je zasigurno planiranje vremena treninga koji može biti bilo kada u danu, ovisno o vašim obavezama. Sljedeća stavka koja je isto vrlo bitna je i ušteda novaca jer kućni trening je potpuno besplatan, a jedino u što ćete potencijalno trebati uložiti je sitna oprema u vidu mekane prostirke za pod ili laganih bućica za ruke. Osim uštede novaca i prilagođavanja vremena, prilikom kućnog treninga apsolutno ništa vas neće ometati te će sva vaša pažnja i energija biti usmjerena isključivo na izvođenje vježbi, što u teretani zbog velikog broja ljudi katkad i nije u potpunosti moguće. Također, kod kućnog treninga nema usporavanja niti ubrzavanja jer apsolutno sve je prilagođeno vašem tempu i mogućnostima. Iako sve prednosti ovakve vrste treninga možete modulirati i prilagoditi, nemojte zaboraviti da samo zato što ste kod kuće ne mora postojati određeni red i predanost. Ako ste ipak previše opušteni, s vremenom ćete početi odgađati trening ili ga skraćivati što će u konačnici pokazati loše rezultate. Ono što predlažemo je da si napravite raspored i pridržavate ga uz, naravno sitne preinake kada je to neophodno, i u tom slučaju kućni trening će dati sjajne i dugotrajne rezultate.

Objavljeno: 03.03.2019. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p