VJEŽBANJE

TRX vježbe su sjajan odabir za cijelo tijelo

Za savršen izgled dovoljan je samo jedan rekvizit!

Užurbani način života i premalo vremena nerijetko nam ne ostavlja dovoljno vremena za posvetiti se svome tijelu i pravilnoj tjelovježbi, no uz sitne kompromise i malo volje, vrlo lako je moguće postići željene rezultate koji će vas zasigurno učiniti sretnijima, zadovoljnijima te ispunjenijima.

Izlaskom prvih zraka sunca, nekolicina ljudi se zasigurno susreće s problemom neželjene kilaže ili jednostavno općim nezadovoljstvom vlastitog izgleda. Iako smo svjesni kako gubljenje kilograma ili pak učvršćivanje tijela nije lak zadatak te iziskuje puno truda i odricanja, ono što je ipak najvažnije od svega je snažna želja jer rezultat koji slijedi kao posljedica vježbanja neće biti samo onaj fizički,odnosno vizualni, već ćete tijelo u kombinaciji s umom dovesti u sjajan balans s kojim vam niti jedan dan neće biti naporan niti umarajuć. Danas ćemo govoriti o jednom rekvizitu koji je sasvim dovoljan kako biste učvrstili tijelo i izgubili nepoželjne kilograme, a riječ je o TRX-u. TRX ne pripada skupni sprava za vježbanje, već se vodi kao rekvizit, a podjednako se koristi u vrhunskom sportu te u amaterskoj rekreaciji. Ovaj rekvizit je jedan od najdražih zato što se pomoću njega mogu izvoditi brojne vježbe koje obuhvaćaju sve skupine mišića te podjednako aktiviraju cijelo tijelo.

@happilygrey

Iako, naravno postoje specijalizirane TRX vježbe za pojedine dijelove tijela, čak i u tom slučaju je aktivirano cijelo tijelo što je itekako pozitivno i poželjno. TRX osim što je odličan za mršavljenje, pospješuje razvitak fleksibilnosti, ravnoteže, koordinacije i ravnoteže te je neupitno najbolji rekvizit za vježbe snage. Prilikom izvođenja svježi pomoću ovog rekvizita koristi se isključivo težina vlastitog tijela što potvrđuje tvrdnju kako se prilikom izvođenja vježbi koristi cijelo tijelo. Vježbe pomoću TRX-a nisu lagane za izvođenje, no postoje prilagođene početničke varijante koje svakome omogućavaju korištenje ovog rekvizita te potom kako postupno budete gradili snagu, promijenit će se i intenzitet te vrstu vježbi koje izvodite. Vježbe s ovim rekvizitom najčešće se izvode u pokretu uz pokoje statične elemente, stoga bi bilo vrlo dobro, ako ste početnik, da vam trener pokaže kako se pravilo izvode i uputi vas u ono što trebate raditi na temelju vaše spremnosti i trenutne kondicije. TRX se naravno ne mora koristiti striktno zasebno, već ga možete uvrstiti u kružni trening ili kao još jedan u nizu rekvizita u teretani, no za koju god se varijantu odlučili, s TRX-om sjajni rezultati neće izostati.

Objavljeno: 19.02.2019. u 14:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p