VJEŽBANJE

'Morske' vježbe za top tijelo

Učvrstite i osnažite tijelo na godišnjem odmoru
Aqua joga
Ljeto je idealno vrijeme za isprobati aqua jogu. Riječ je o vježbama na kojima će vam biti zahvalno cijelo tijelo. Pomoći će vam poboljšati fleksibilnost, učvrstiti mišiće i usavršiti disanje.

Aqua jogu možete raditi u moru ili u bazenu. Veliki je plus što u vodi, zbog puno slabijeg utjecaja gravitacije, ne postoji opterećenje na vaše zglobove pa ćete samim time, puno lakše izvoditi položaje koji su vam na tlu teški i zahtjevni. Mišići i zglobovi će vam biti zahvalni jer ih nećete opterećivati, a tijelo će vam reći veliko hvala jer ćete se u blaženom stanju moći posvetiti pravilnom izvođenju vježbi, ali i "amortizirati" disanje. Mogli biste se iznenaditi zenu koji ćete postići kada vam se tijelo nađe u bestežinskom stanju, mišići će vam biti opušteniji, a zahvaljujući otporu mnogo ćete ih lakše i brže učvrstiti nego "na suhom" i to, bez bojazni od mogućih ozljeda. Dodatno ćete, zbog otpora osnažiti i pluća što će vam pomoći da usavršite tehniku disanja.

Aqua joga

Aqua joga donosi mnogo dobrobiti za cjelokupno stanje organizma. Osim što ćete povećati fleksibilnost i snagu, poboljšati disanje i ojačati pluća, razvit ćete osjećaj za ravnotežu, potaknuti cirkulaciju i limfnu drenažu (vježbanjem ćete doći i do sjajne i ljepše kože), učiniti jačim svoj imunološki sustav, ali i poboljšati svoje raspoloženje i stanje uma. Sve to možete postići s nekoliko asana u moru. Zar to nije sjajno? Sreće ima napretek i to na dohvat ruke. I što je najvažnije, uz aqua jogu možete i dalje uživati u blagodatima godišnjeg odmora. Suncu, moru, povjetarcu i galebovima. Fotografijama u nastavku šaljem vam dobru vibru i poticaj da učinite neto novo za svoje tijelo. Vaš vas zen već čeka! 

Aqua joga


Aqua joga
Aqua joga
Aqua joga
Ma.D.
Foto: Instagram (@btruyoga)

Objavljeno: 25.07.2017. u 15:16

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p