VJEŽBANJE

Zašto je ples na šipci više od običnog treninga?

Ana's Sensual Fitness
ana's sensual fitness
Z
a ples na šipci vjerojatno ste već čuli, a ako imate predrasude, mi smo tu da ih razbijemo. Posljednjih je godina ova aktivnost postala popularna među ženama koje tvrde da daje poseban osjećaj slobode i budi senzualnost za koju nisu niti znale. A je li to uistinu tako doznali smo od magistrice kineziologije i vlasnice studija Ana's Sensual Fitness, Ane Kuhanec Brašnović.

"Ana's Sensual Fitness program moja je vlastita metoda vježbanja s emocionalnom komponentom nastala iz S faktor metode poznate hollywoodske glumice Sheile Kelley, začetnice plesa na šipci u svijetu, čija sam certificirana instruktorica. Ponosna sam što sam baš ja začetnica ovakvog načina vježbanja na našim prostorima, a Hrvatska je tako prva u Europi promovirala ovaj način vježbanja sad već prije punih 11 godina", rekla nam je Ana.

ana's sensual fitness

Ples - lijek za negativne emocije

Rekla nam je kako se trening sastoji od uvodnog dijela sata, odnosno Ana's Sensual Fitness workouta i drugog dijela sata koji kombinira ples na šipci. Ovim vježbama oblikuje se lijepo i ženstveno tijelo, a Ana kaže kako je upravo emocionalna komponenta zaslužna za jedinstvenu transformaciju koju klijentice doživljavaju u dvorani. Plešući, žena objedinjuje psihu i tijelo s emocionalnim bićem, a upravo je u tome temeljna razlika između Ana’s Sensual Fitnessa i svih ostalih rekreacija i inačica tjelovježbe koje uključuju ples na šipci.

Zanimalo nas je kome se sve preporučuje ovakav način vježbanja pa nam je Ana objasnila kako može biti namijenjen svakoj ženi, čak i onoj koja nikada nije vježbala niti plesala. Vježba se u pravilu jednom tjedno dva sata u komadu, no Ana kaže kako je moguće prema željama vježbačica treninge izvoditi i dva puta tjedno. Napominje kako zbog rada s emocijama nije potrebno vježbati češće s obzirom na to da rad s emocijama traži određeno vrijeme za rezultate, koje je vrlo individualno.

"Nekom će emocionalne promjene nastupiti prije, nekom kasnije, no u svakom slučaju ovakav plesni trening pravo je zadovoljstvo za sva osjetila i žene su oduševljene spoznajom da konačno svoje tijelo upoznaju u novoj dimenziji. Plesom i ovom tehnikom vježbanja oblikujete duge i vretenaste mišiće, skidate višak kilograma i konačno uživate u vašem treningu, a to je ključ uspjeha", kaže Ana.

petra nižetić

Petra Nižetić

Emocije pomiču granice tijela

Napominje da kao kineziolog promovira da vježbanje bilo koje vrste mora postati način života, a još k tome ako pronađemo tjelovježbu koja će nas emocionalno ispuniti, koja će postati zadovoljstvo, naši rezultati su sigurno zajamčeni. Objašnjava kako postoji neko vrijeme prilagodbe na trening jer rezultati ne dolaze preko noći no, mnoge njene klijentice dokaz su vidljivih transformacija, kako izgledom tako i dojmovima.

"Muzika oduvijek igra jako veliku ulogu u mojem životu. Katkad mi se čini da bez nje ne bih mogla živjeti. Prije nekoliko godina sam otkrila i ples. Pritom ne mislim na disco čagu nego ono kad emocijom pomičeš granice svoga tijela, a tvoja omiljena pjesma dobiva novu dimenziju, kad otkrivaš u sebi osjećaje za koje nisi znao da postoje i upoznaješ polako svoj alter ego. Jednom riječju – sloboda. Za to je zaslužna Ana sa svojim Ana’s Sensual Fitnessom u koji sam se zaljubila do te mjere da jedva čekam svaki novi sat", rekla je voditeljica, novinarka i blogerica Petra Nižetić koja već godinama pohađa Anine satove.

ples oko šipke

Što kada polaznice osjećaju sram?

Zanimalo nas je kako se na njenom satu oslobode sramežljivije žene kojima nije ugodno plesati pred drugima, pogotovo na šipci pa nam je Ana rekla kako je upravo njena metoda djelotvorna za oslobađanje i rješavanje osjećaja nelagode i srama.

"Upravo je sram jedna od toksičnijih emocija s kojom se susrećemo u plesu općenito i jedna od velikih prednosti moje metode vježbanja je mogućnost rješavanje osjećaja nelagode i srama na najbezbolniji način. Sve ide postepeno i polako. Ne zaboravimo da je ples poput terapije jer nam omogućuje propuštanje neugodnih emocija i uživanje onih ugodnih koje danas nažalost nerijetko sebi priuštimo", objasnila je Ana.

ana's sensual fitness

Ana Kuhanec Brašnović

Za kraj dodaje kako je misija cijele priče Ana's Sensual Fitnessa ta da uz ovu vrstu treninga vježbanje postane zadovoljstvo. Ovom metodom vježbanja pomičete fizičke i emocionalne granice pa ako želite jednom zauvijek zavoljeti svoje tijelo i u njemu se osjećati ugodno, a pritom ga oblikovati i izgubiti suvišne kilograme, krenite u plesnu avanturu na šipci jer ćete doživjeti zaista mnogo više od običnog treninga. 

Doznajte više o Ana's Sensual Fitness programu na njihovoj stranici

Tanja Konjevod
Foto: Luka Nižetić i vlasništvo Ane Kuhanec Brašnović
Odjeća: Ana - Bia Brazil, Petra - adidas
Objavljeno: 08.11.2016. u 13:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p