VJEŽBANJE

Zašto trčim? Zbog osmijeha!

Dnevnik jedne trkačice

 
Zašto trčim? Zbog osmijeha! Upravo zato, zbog osmijeha. Osmijeha koji je iskren, iz srca, zaslužen, za koji sam se potrudila, oznojila, žrtvovala i zbog kojeg sam ponosna.
 
Do tog divnog osjećaja dovela me samo glava i dovele su me tenisice za trčanje. Otkad sam dopustila da postanu dio mog života, usvojila sam i svoju najvažniju lekciju. Mogu baš sve u životu. Trčanje je zapravo poprilično jednostavno shvatiti. Uloženo = dobiveno.
 
 
Treniraj, istrčat ćeš. Budi strpljiv, daj si vremena i zagrebi malo ispod površine, ali one najvažnije površine, svoje! I iznenadit ćeš sebe, ali i druge. Kilometar po kilometar, trening, pet, deset, petnaest... Došla sam do magične brojke 21 odnosno do polumaratona. Istrčala sam ih nekoliko, dogodila su se i dva u jednom tjednu. Bez upale mišića, sa sjajnim osobnim rezultatima. Jednostavno, treningom.

ana radišić adidas
   
Odlaskom u jedan sasvim drugi svijet, drugačiji od onog na koji sam svakodnevno navikla. Svijet iz kojeg se ne mogu vratiti nenasmijana, svijet u kojem sam pobjednik baš uvijek i to najtežeg protivnika -sebe. Svijet u kojem stvaram glazbu svojim korakom, osluškujući disanje te osjećajući prirodu oko sebe. Kilometri se zbrajaju, godišnja doba izmjenjuju, a ja napredujem. Dvije godine su prošle od mojih prvih trkačkih dana u adidas školi trčanja. Naučila sam puno, savladala najvažnije: ‘ne odustati!’ Najveća trkačka škola dogodila mi se na prvom polumaratonu kada sam istrčala lijepi rezultat, ali završila na infuziji do koje sam došla treneru na rukama. 
 
Nikada neću zaboraviti ‘vatreno krštenje’. Prevelika želja i nedovoljno iskustva. Razočarala sam se, ali onda me jedan trkač podsjetio na priču o prvom maratoncu koji je preminuo za svoj cilj, trčeći od Maratona do Atene. Odlučila sam ne odustati i ‘zagrizla’ još više. Treniram redovito, uživam svakim danom, u svakom kilometru sve više. Okružena sam pozitivnim ljudima, upoznajem gradove, obilazim ih iz potpuno druge perspektive, iz tenisica.
  ana radišić adidas
 
 
Magična brojka 21 postala je potpuno dostupna te mi dozvoljava sanjati još izazovnijih 42 km, odnosno maraton. Nekada nisam niti pomišljala na takve snove, a danas su itekako ostvarivi. Predivno, zar ne? Veselim se svom novom izazovu, kojeg ću ostvariti. Hoću. Postoji li razlog da odustanem od tog sna, postoji li razlog da se prestanem smijati? Ne.
 
Ana Radišić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 25.05.2016. u 14:06

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p