VJEŽBANJE

Ženski trbušnjaci vladaju Instagramom!

Crtica između trbušnjaka postala je hit

ženski trbušnjaci 
Isklesano žensko tijelo u posljednjih je nekoliko godina postalo iznimno popularno, a različiti trendovi raširili su se društvenim mrežama. Sigurno se sjećate popularnog thigh gap trenda koji je promovirao što veću rupu između bedara. E pa sada je na scenu stupio trend pokazivanja crtice između trbušnjaka i ne možemo baš reći da smo najsretniji s još jednim trendom koji potiče savršeno oblikovana tijela.
 
Crtica između trbušnih mišića anatomska je osobina ljudskog tijela koja postoji od početka čovjekovog postojanja, ali očito se nekima toliko svidjela da su je odlučili prigrliti kao omiljeni dio na tijelu i dijeliti je na društvenim mrežama. Ona je zapravo kao neki mali žlijeb ili kanjon između dva trbušna mišića. Vidljiva je ako su trbušni mišići čvrsti i zapravo samo pokazuje da ste bili vrijedni u teretani i u principu je izraženija što ste mršaviji.
 
ženski trbušnjaci
 
Ne znamo je li nam se samo čini, ali izgleda kao da je pojam ljepote u posljednjih godinu dana isklesaniji nego ikada. U svim reklamama i editorijalima modeli nemaju trunke masnog tkiva, a naziranje kostiju je sveprisutno. Poznati modeli i ostali celebrityji koji ovaj trend svojim fotografijama uvelike promoviraju na društvenim mrežama samo rade protiv ženskog roda i dodatno čine žene nesigurnima u svoje tijelo. Čvrsti trbušnjaci i uzak struk toliko su popularni da žene posežu za različitim pomagalima poput korzeta.
 
ženski trbušnjaci 
Iz ovog trenda mogu proizaći samo nerealni standardi ženske ljepote jer koliko nas može imati takve čvrste mišiće da nam se između njih nazire toliko popularan kanjon? Crticu između trbušnjaka teško je postići i njezina vidljivost ovisi o obliku tijela. Svako tijelo je drugačije i nekima treba puno više truda da im se vide izraženi mišići i zašto bi si onda nabijali komplekse s teško dostižnim idealima?

trbušnjaci
 
I mi smo svakako za promociju zdravih navika jer s današnjim, sve češće sjedilačkim načinom života, apsolutno je nužno baviti se nekom fizičkom aktivnošću, ali koliko vježbanja je optimalno? Nisu samo izraženi mišići pokazatelj zdravih navika. Naravno da ako naporno vježbamo očekujemo i vidljive rezultate, ali moramo li baš vježbati s ciljem postizanja neobičnih trendova s društvenih mreža?
 ženski trbušnjaci
 
Prisutnost društvenih mreža u našim životima, koliko god zabavna i korisna bila, zaista nam otežava neke aspekte života. Zašto nam se ideal ženske ljepote ne bi pomaknuo na zdrave obline i prirodan izgled? To nije u interesu niti modnoj industriji koja radi proizvode veličine namijenjene 15-godišnjim dječacima, ali niti fitness industriji koja je na svom samom vrhuncu zbog velike popularnosti vježbanja. Drago nam je da su ovakvi trendovi kratkotrajni i nadamo se da će idući biti barem malo na strani zdravih ženskih oblina.
 
Tanja Konjevod
Foto: Instagram
Objavljeno: 06.07.2016. u 12:44

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p