FIT

Zašto se Iskra Lawrence skinula u podzemnoj željeznici?

Kampanja koja promovira pozitivan stav o svim veličinama tijela
iskra lawrence
K
ada je u pitanju promoviranje body positive stava, plus size model Jennifer Lawrence definitivno prednjači u aktivnostima. Nakon niza akcija pa čak i portala koji je s tom svrhom pokrenula, odlučila je otići korak dalje te se skinula u donje rublje u prepunoj podzemnoj željeznici.

Iskra je ovog tjedna odlučila privući pažnju na pozitivan stav o oblinama i tijelima svih veličina pa se skinula u podzemnoj željeznici u New Yorku i svima prisutnima izrekla svoje stavove. Njen potez snimljen je i objavljen na YouTubeu u sklopu kampanje #Unmuted koja promovira neizrečene stvari koje nas tište, a držimo ih u sebi.

iskra lawrence
Iskra je svima prisutnima u podzemnoj rekla kako je odrasla mrzeći svoj odraz u ogledalu jer su joj stavovi društva nametali mišljenje da nije dovoljno dobra jer se ne uklapa u klasične standarde ljepote. Priznala je kako je cijelo vrijeme mislila da s njom nešto nije u redu jer nije imala razmak između bedara te je imala celulit. Rekla je kako su i oni koji se ne uklapaju u klasični standard ljepote vrijedni kao osobe te su puno više od svoje vanjštine.

Ljudima je rekla kako se skinula u donje rublje zato da pokaže koliko je ranjiva i što je sve spremna napraviti na putu do samoprihvaćanja. Rekla je kako želi podijeliti svoje mišljenje i iskoristiti moć medija da potakne ljude da započnu zdrav odnos sa samim sobom, ali i drugima. Nakon objave videa, na društvenim mrežama je dobila jako puno pozitivnih komentara koji je hvale za hrabar potez. Neki čak govore da im je pomogla promijeniti perspektivu gledanja na sebe i svoje tijelo, a neki idu toliko daleko da je nazivaju herojem. 

iskra lawrence
Naravno, ne bi društvene mreže, bile društvene mreže da nema negativnih komentara. Neki su joj komentirali kako se nije trebala skinuti da pošalje poruku koju želi i da ljudi u podzemnoj željeznici sigurno nisu marili za njene stavove koje je rekla. Na svu sreću mi shvaćamo da Iskra nije svoju poruku željela poslati nekolicini putnika u podzemnoj, nego cijelom svijetu, zato je i snimila video. Ipak, ne znamo koliko je ovaj potez bio učinkovit po pitanju podizanja pozitivnog stava o različitim veličinama tijela, ali jedno je sigurno o ovome se ovih dana piše na većini stranih portala i apsolutno podržavamo Iskrine pothvate da svijet učini malo boljim i tolerantnijim mjestom pa slobodno i vi pogledajte njen video.T.K.
Foto:
Objavljeno: 23.11.2016. u 16:18

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p