ZDRAVLJE

4 razloga zbog kojih bi sok od celera trebao biti dio vaše svakodnevice

Namirnica koja postaje sve popularnija
Sok od celera jedno je od najjednostavnijih mogućih pića koje možete napraviti, a uz to je povoljan i bit će potpuni dizač energije i imuniteta.

Osim što je osvježavajuć, odličan je prirodni lijek protiv raznih upala i kao post-workout piće. Jedan je od najboljih suradnika kada je u pitanju jačanje kostiju jer obiluje kalcijem, tako da je za one koji piju mlijeko upravo zbog nedostatka kalcija u organizmu, no smeta im laktoza, celer odlična zamjena. Iako je okus nešto na što se zaista treba naviknuti, možete ga piti u kombinaciji s jabukovim sokom koji će neutralizirati celer. Za što je sve ovo povrće koje svakodnevno koristimo u kuhinji dobro pročitajte u nastavku.

Smiruje upale

Celer sadrži antioksidanse i polisaharide koji su odličan lijek protiv upala. Radilo se o kožnim ili ne toliko vidljivim, ali itekako bolnim upalama, ovo povrće će vam itekako pomoći. Također, bogat je kalcijem i jača kosti zbog čega je odličan za one slabijih kostiju. Zbog velike doze vitamina K koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij u tijelu, celer je povrće koje je pun pogodak za sve.


Pomaže u pravilnom radu jetre

Jetra su organ koji je nužan za naš organizam i imunološki sustav. Osim što filtrira krv, jača vitamine i razgrađuje razne nutrijente u tijelu. Baš zbog toga potrebno ju je zaštititi što je bolje moguće. Celer je povrće za koje je dokazano da poboljšava rad jetre u organizmu.

Sprječava infekcije urinarnog trakta

Upale mjehura su neke od najbolnijih upala koje znamo imati, a ako ste jedna od osoba koja često ima problema upravo s njima, razmislite o dodavanju celerovog soka u prehranu. Odličan je u borbi protiv bakterija i za reproduktivne organe.

Jedno je od najboljih pića za nakon vježbanja

Nakon mnogo znojenja i napornog treninga, vrlo je važno ostati hidratiziran. Celerov sok odlična je opcija za nadomjestak elektrolita koje ste izgubili znojenjem, a bit će koristan i za izgradnju mišića i proteina u tijelu.
Foto: Pexels
Objavljeno: 22.04.2018. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p