ZDRAVLJE

Gigi Hadid napali zbog gubitka kilograma

Trendseterica oštrim komentarom odgovorila na napade

Gigi Hadid  
Jedna od trenutno najtraženijih manekenki na svjetskoj sceni Gigi Hadid na udaru je negativnih kritika koje dolaze na račun njene nove linije. It djevojka oštro i iskreno je odgovorila na uvredljive komentare, a s time ponovno pokrenula priču oko savršenog ženskog tijela.

Kad je prije nešto više od godinu dana zavladala modnom scenom, brojni zli jezici komentirali kako je Gigi prepupasta za pistu, uspoređujući je s mršavijim kolegicama. Na početku karijere već se morala nositi s negativnim komentarima na račun izgleda, a samo godinu dana nakon toga, Gigi je ponovno na napadu, no ovaj put zbog manjka kilograma.

Instagram fotka izazvala buru reakcija
Gigi su brojni pratitelji razapeli zbog fotografije koje je stavila na Instagramu s ljetovanja. Na njima manekenka ponosno pozira u oskudnom bikiniju, a umjesto da fotografija izazove pozitivne reakcije, ispod nje su krenuli negativni komentari. Jer prije godinu dana Gigi je bila predebela, a sad je, vjerovali ili ne, premršava.

Gigi Hadid
“To se zove odrastanje. Voljela sam svoje tijelo i sa 17 godina i volim svoje tijelo sada. Izgubila sam dio 'baby fata', mišićna masa od intenzivnog odbojkaškog treninga iz srednje škole se promijenila tijekom godina u izdužene mišiće nastale treningom boksa, a i stres je utjecao na moje tijelo. I dalje jedem što želim, i dalje sam jaka, i dalje sam zdrava. Vaši komentari me ne pogađaju, ali idući put dobro razmislite o mladim djevojkama koje možda čitaju vaše komentare i stvaraju pogrešnu sliku o vlastitom tijelu koje raste i koje se stoga prirodno i mijenja“, odgovorila je Gigi.

Gigi Hadid
Prije godinu dana također je bila na napadu, ali je tada bila jedna posve druga priča. Blanca Padilla, kolegica manekenka koja također nosi Victoria's Secret reviju, izjavila je u španjolskom showu Al Ricon:

„Mnoge od nas prolazimo ekstremno mjerenje jer inače ne bi dobile niti jedan manekenski posao, dok drugi imaju privilegiju da ih dizajneri vole bez obzira na njihove obline. Dobro onda, zbog čega te vole? Možda zbog milijuna pratitelja na Instagramu ima veze s tim?“

Gigi HadidGigi Hadid na pisti prije godina
 
Gigi Hadid branila svoje obline
To nisu bile jedine optužbe s kojima se Gigi susretala, a u jeku modne sezone u rujnu prošle godine u Parizu, manekenka je ostavila komentar svima onima koji su je optužili da je njeno tijelo prezaobljeno za modnu pistu.

„Vaši zli komentari neće me natjerati da mijenjam svoje tijelo, neće me natjerati da kažem ne dizajnerima koji me žele na svojoj reviji i oni definitivno neće promijeniti dizajnerovo mišljenje o meni“, naglasila je Gigi.
 
Gigi Hadid
Brojne kolegice iz modne industrije, poput Tyre Banks i Ashley Graham, su stale na Giginu stranu, a manekenka i dalje nastavlja koristiti svoje društvene mreže kako bi promovirala da su sva ženska tijela, bez obzira na dimenzije, savršena. U jednom intervjuu je manekenka izjavila kako na istu fotografiju dobiva komentare kako je predebela i u isto vrijeme anoreksična.

Dotični komentari zasigurno ne utječu na uspješnu karijeru ove it djevojka koja žari i pali svjetskom scenom, no najgori utjecaj imaju na mlade djevojke u razvoju koje će stvoriti posve iskvarenu sliku o vlastitom tijelu i idealima kojima trebaju stremiti. Žensko tijelo je na udaru više nego ikad. Društvene mreže pružaju dodatni prostor na kojima zli komentari prozivaju prije svega zdrava ženska tijela da su ili premršava ili predebela. Savršeno tijelo ne postoji, postoji samo ono zdravo, a to je jedini ideal kojem trebamo stremiti, s oblinama ili bez.

Mija Dropuljić
Foto: Instagram, Getty Images, Splash News
Objavljeno: 19.08.2016. u 10:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p