ZDRAVLJE

Uskoro nosimo tenisice koje reguliraju težinu?

Google je najavio veliku inovaciju u odijevanju

Dolaskom proljeća nerijetko nas uhvati onaj blagi nalet panike kada shvatimo da se uskoro više nećemo skrivati iza debelih kaputa i pletiva, već da će svaki preskočeni trening i nezdravi prehrambeni odabiri ugledati svjetlost dana. Ostati disciplinaran i dosljedan svom fitness putovanju popriličan je izazov, no napretkom tehnologije ova boljka bi se mogla zauvijek promijeniti.

Zadržati idealnu težinu poprilično je težak izazov, pogotovo zato što se na tom putu nalazi bezbroj prepreka kojima teško odolijevamo. Preskakanje doručka mnogima je jutarnja rutina koja se u kasnim večernjim satima nadoknađuje toplim burekom iz pekare, a okretanje glave od primamljivih slatkiša nalikuje zatvorskoj kazni. Pored disciplinirane prehrane i redovitog vježbanja, za postizanje idealne tjelesne težine uz koju se vežu brojni drugi benefiti, potrebno je ostati motiviran. Mnogima od nas je najveći vjetar u leđa, i zapravo onaj 'okidač' kada zaista odlučimo pripazit na tjelesnu težinu, trenutak vaganja. Ništa ne udara na našu savjest kao brojevi koje često u nevjerici promatramo, a to je svakako prepoznao i Google koji trenutno ima pune ruke posla oko dizajniranja pametnih tenisica čiji će primarni cilj biti kontroliranje naše tjelesne težine.

Ovaj projekt je trenutno u fazi izrade prototipa, a predviđa se kako će ove tenisice upozoravati na nagli porast težine, ali i njezino naglo smanjivanje. Problem prekomjerne tjelesne težine postao je globalni, stoga je svaki pokušaj da se doskoči tom problemu dobrodošao.

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 01.03.2019. u 15:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p