ZDRAVLJE

Kako popraviti raspoloženje?

Prirodnim uljima protiv anksioznosti
Eterična ulja za dobro raspoloženje
N
e morate imati čarobni štapić da biste si promptno popravili raspoloženje. Dovoljno je da pri ruci imate bočicu eteričnog ulja. Naime, iako ona nisu lijek, eterična ulja su definitivni pobjednici u borbi protiv lošeg raspoloženja. 
 
Djelovanje eteričnih ulja nije u potpunosti utvrđeno, no ono što se zna jest da njihovi kemijski sastavi djeluju na tkiva i organe, a ponajviše na hormonski i živčani sustav. Čini se da je sinergija životnosti biljaka, iz kojih se ulja dobivaju, dobitna kombinacija za čovjekovo raspoloženje i emocije. Naime, putem nosnih receptora mirisna nam informacija odlazi izravno u mozak. I baš kao što svaki čovjek ima svoju energetsku vibraciju tako i svako ulje može indirektno djelovati na individualno energetsko polje. To znači da za svako ulje trebate dodatno razvijati intuiciju kako biste otkrili kako ono, u pojedinom trenutku, djeluje na vas. Aromaterapija je u svijetu visoko pozicionirana jer djeluje na "duh i tijelo" pa je izvrsna za svakodnevnu ravnotežu, podiže samopouzdanje, poboljšava raspoloženje i djeluje umirujuće na emocionalne turbulencije.

Eterična ulja protiv anksioznosti

 
Top ulja koja je dobro imati u domu

U domu je svakako dobro imati eterično ulje lavande jer ono poboljšava spavanje, regulira krvni tlak i rješava vas depresije. Iako kamilicu najčešće konzumiramo u šalici čaja, eterično ulje kamilice poboljšava cjelokupnu kvalitetu življenja i pomaže u borbi protiv anksioznosti. Ulje bergamota će vam podići razinu raspoloženja, dok su ulja limuna i ostalih citrusa izvrsni za upotpuniti radni prostor jer poboljšavaju koncentraciju. Ulje geranije tijelo rješava anksioznosti, stresa i umora, a ylang-ylang je odličan u borbi protiv depresije.

Eterična ulja protiv anksioznosti
 
Eterična ulja u svoju svakodnevnu rutinu možete uvesti na nekoliko načina. Možete si priuštiti opuštanje u kadi sa samo nekoliko kapljica ulja, njima se inhalirati, koristiti ih u kombinaciji s baznim biljnim uljima ili si pak priuštiti masažu cijeloga tijela pri tom koristeći ulje za masažu u koje ćete staviti kapljicu odabranog eteričnog ulja, ovisno o učinku koji želite postići. Pokušajte si, barem jedan put na tjedan, na neki od spomenutih načina, priuštiti potpun oporavak. Tijelo i duša, bit će vam zahvalni!

Ma.D.
Foto: Instagram @oilcollective

Objavljeno: 12.07.2017. u 12:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p