ZDRAVLJE

Trikovi uz koje ćete postati jutarnji tip

Za lako i bezbrižno buđenje
buđenje
A
ko niste jutarnji tip, vjerojatno vam oni koji rano ujutro odmorni iskaču iz kreveta idu na živce. No, ako vas život natjera da promijenite navike buđenja ili želite otkriti čaroliju jutra u koju se kunu toliki ranoranioci slijedite ove trikove. 

Držite se pravilnog rasporeda spavanja

Iako to možda ne zvuči vrlo uzbudljivo, idite u krevet u isto vrijeme svake noći jer je to najbolje za vaše tijelo. Ako uvijek idete spavati u isto vrijeme, nakon određenog vremena tijelo će vam se naviknuti i počet ćete se buditi sami bez alarma i samim time ćete ujutro biti odmorniji i nećete iskusiti onaj loš osjećaj naglog buđenja.

buđenje

Pijte vodu umjesto kave

Čim se probudite popijte vodu i izbjegavajte ranojutarnja posezanja za kavom. Ujutro vam treba voda jer će vas ona razbuditi i hidratizirati te će istjerati toksine iz organizma i potaknuti brži rad metabolizma. Nažalost pijenje kave ujutro vam remeti prirodnu razinu hormona stresa kortizola pa je najbolje prvu kavu piti tek iza 10 ili 12 sati. 

Vježbajte

Nema ničeg boljeg nego odraditi vježbanje prije posla. Osim što će vas razbuditi, potaknut će vam metabolizam odmah ujutro i bolje ćete se osjećati. Naravno, ne tjeramo vas da se ustanete sat vremena ranije nego samo 15 minuta jer toliko je dovoljno za kratko istezanje koje vam se možda čini bezveze, ali bit će jako učinkovito ako ćete ga izvoditi nekoliko puta tjedno.

buđenje

Meditirajte

Istraživanja su pokazala da meditacija smanjuje anksioznost, poboljšava fokus i povećava kreativnost. Ako niste jutarnji tip, meditacija bi vam mogla pomoći. Sjećate se onih 15 minuta za jutarnje vježbanje? E pa dodajte tome još tri za meditaciju čim se probudite.

Doručkujte promišljeno

Ako niste jutarnji tip, vi vjerojatno znate kako je teško raditi doručak i kako je lagano zgrabiti neko pecivo u pekari. Ljudi koji su jutarnji tipovi, imaju isplaniran doručak jer se ujutro osjećaju dovoljno dobro da ga pripreme. Već ste nebrojeno puta čuli kako je doručak najvažniji obrok u danu i to nisu samo priče. Doručak vam daje energiju za cijeli dan i smanjuje mogućnost prejedanja za vrijeme dana i samim time nećete ni prije spavanja imati potrebu jesti toliko nezdravih stvari i bolje ćete spavati. Ako zaista ne volite raditi doručak ujutro, natopite zobene pahuljice u mlijeku tijekom noći i ujutro im dodajte orašaste plodove i imate zdrav doručak koji iziskuje minimum pripreme!

buđenje

Vizualizirajte uspješan dan

Većina nas odmah nakon buđenja počne razmišljati o izazovima i problemima koji nas taj dan čekaju. Umjesto toga, čim se probudite pokušajte si vizualizirati scenarij uspješnog dana. Zamislite da sve što u tom danu morate napraviti prođe na najbolji mogući način. Dok ujutro perete zube razmišljajte samo o pozitivnim stvarima i jednostavno će vam dan započeti ljepše i ako vam to pređe u naviku buđenje neće biti toliko mrsko. 

T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.10.2016. u 16:21

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p